אילו רק היה חובר לאיתמר והרב רפי במועד ג ולא חותם עם בנט... נקוה שהלקח נלמד...
נקוה שההחלטה אמיתית ובהחלט חשובה מאוד לאור העברחיובי
אילו רק היה חובר לאיתמר והרב רפי במועד ג ולא חותם עם בנט... נקוה שהלקח נלמד...
איזה אפס , הסמוטריץ' הזה , לא ייאמןאינליאז
הפרעוש על גב הסוס , שאומר "חרשנו"
הוא גם אומר שהפריימריס בציונות הדתית יוצא לדרךאיתן גיל
הוא מעודכן. סתם מנסה להטריל.אריאל יוסף
מפקד בציונות הדתית יצא לדרך. - אקטואליה וחדשות
ואגב - @מיכאלצ, איתמר לא מצטרף לע"ע:
גורם בעוצמה יהודית: "החוקה החדשה של הציונות הדתית נועדה להרחיק את בן גביר" | ערוץ 7
וגם אבי מעוז - אבי מעוז: נגד פריימריז מאוחד של כל המגזר - סרוגים
ואם מישהו רוצה לעיין בחוקה החדשה - חוקת הציונות הדתית
דבר איתי ביום שתוצג רשימת המועמדים בפריימריסאיתן גיל
אל תרתום את העגלה לפני הסוסים. קודם תפיל את ממשלת המיעוט.אריאל יוסף
גם לך יש איזו בקשת סליחה שמחכה. כדאי שתלמד לבקש סליחה כשצריךאריאל יוסף
ברכת גמר חתימה טובה וסליחה ומחילה לחברי הפורום
- אקטואליה וחדשות
לא מצפה ממך שתלמד מבצלאל ותעשה זאת בפומבי (למרות שלזלזל ידעת דווקא בפומבי), אבל אפילו באישי אתה לא מסוגל.
רק התעלמות או תגובות מזלזלות אתה יודע לספק.
ולגופו של עניין -
אילו בן גביר לא היה מטפס על עצים במועד ב' ומכתיר את בנט מחדש...
הזהרתי כאן בזמן אמת כשזה קרה וגם במועד ג' כשאיתמר חתם עם הרב רפי.
חסידיו השוטים כאן הצדיקו את דרישתו המופרכת לקבל שנים ראליים - שלא קיבל עד היום.
אני מזהיר כאן מראש, שאם לא יצטרף למפקד של מפלגת הצה"ד,
הוא עלול להיזרק מהכנסת לאחר קדנציה אחת - בדיוק כמו ידידו מיכאל בן ארי בבחירות תשע"ג.
בניגוד אליך, אני לא משתטה בניסיונות התנבאותאינליאז
אבל לבן גביר ניסיון פוליטי רב שנים.
גם אם מחר או מחרתיים הוא יפסיק להיות חבר כנסת , הוא לא יהפוך למיכאל בן ארי.
מה שסמוטריץ' מוכיח פעם אחרי פעם , זה שהוא מאוד לחוץ ומאוד לחיץ.
העיסוק העיקרי שלו כרגע זה ללכלך על טובים ממנו. אם זה המנהיג שלך, תהיה בריא.
אתה מבין בפוליטיקה כמו שאתה מבין ביהדות...הָיוֹ הָיָה
בשניהם אתה אפס עגול. שמתגאה במה שאין בו
בן גביר- ניחא. עושה הרבה רעש וילדים מתלהביםאיתן גיל
מדפיס פליירים...אריאל יוסף
^^הָיוֹ הָיָה
הושע"ר עוד לא עבר..
ולכן?חיובי
ולכן אפשר עוד לתקן...הָיוֹ הָיָה
את מה?חיובי
לא הבנתי, אתה עוזר לו בקמפיין הסליחה?חיובי
חברים זה חברים.. כל הכבוד
נבון אתה, יפה.הָיוֹ הָיָה
צדק צדק תרדוף, תתפלא לשמוע שזה מעבר ליחסי חברות.
מתברר שיש אנשים שאצלם חובה הלכתית פשוטה היא "קמפיין".אריאל יוסף
וכשיש קמפיין, הם נהנים לזרוק קולות לפח ולהכחיש שזה מה שהם עושים...
עדיף קולות לפחחיובי
לזכותו של סמוטריץ יאמר שהוא הודה בטעותו האיומה, ביקש סליחה והבטיח שלא יקרה יותר.
ולחובתך יאמר שאתה לא מסוגל להודות בטעות ולבקש סליחה.אריאל יוסף
כדאי שתלמד משהו מבצלאל.
לחובתו של איתמר בן גביר יאמר שהכתיר אותו מחדש בהתעקשות על שניים ראליים שלא קיבל עד היום...
הזהרתי כאן בזמן אמת שזה בדיוק מה שיקרה. אתה הצדקת אותו. טעית.
ה"קולות למפלגה של בנט שהחזירו אותו לזירה", הם קולות למפלגה של בצלאל, אם העדפת לשכוח,
שאם לא היתה עוברת היתה כאן ממשלת שמאל על מלא כבר בסבב ב',
ואילו לא היתה מכניסה את אופיר סופר (מקום 6 בסבבים ב' וג') והיתה מקבל ח"כ אחד בלבד,
גורלה היה כגורל הבית היהודי מה שהיה משאיר את בנט כייצוג בלעדי של הצה"ד.
אם זה אשמת בן גבירחיובי
נקוה שלפחות עכשיו ההכרה בטעות היא אמיתית והבטחתו שלא יקרה יותר אמיתית
כי היה לו חלק בזה. אתה לא קורה מה הוא כתב.אריאל יוסף
העיקר רצת להדביק כאן בראש השרשור...
"אני חייב להתנצל בפני עם ישראל על חלקי בשובו לפוליטיקה אחרי שלא עבר את אחוז החסימה".
איתמר, אגב, לא התנצל על חלקו עד היום. מבין שאתה מעדיף לשבח את בצלאל, אבל ללמוד מאיתמר...
לאיתמר אין חלק בהמלכת בנטחיובי
זה לא אומר שהוא צודק בכל דבר, אינני חסיד שלו והוא יבחן לפי מעשיו. להזכירך שידעתי גם למתוח עליו ביקורת לפעמים וגם לא תמיד הצבעתי לו. כל מקרה וכל מערכת בחירות לגופה..
בכל אופן כנראה לא נסכים זה עם זה
וזה גם בסדר.
אני כן מעודד מהחזרה בתשובה של סמוטריץ. יש לו הרבה זכויות ונקוה שיכפר על טעויותיו הקשות בעבר, ולפחות לפי דבריו נקווה שהדיונים האלו כבר שייכים להיסטוריה ולא לעתיד..
יש לו חלק כי הוא פירק את איחוד הימין.אריאל יוסף
אם איחוד הימין לא היה מתפרק, בנט לא היה חוזר אחרי שנמחק.
אתה חושב שהוא צודק בחוסר היכולת שלו להודות בטעויות ולבקש סליחה.
מזל שבצלאל לא לומד ממנו כמוך. על עצמך, כמובן, אתה לא יודע למתוח ביקורת,
ואפילו לא לראות את הטעויות שלך כשתוקעים לך אותן מול העיניים.
מבין שאצלך אין חזרה בתשובה, אין זכויות ואין כפרה על טעויותיך, בניגוד לבצלאל וכמו איתמר.
עינים להם ולא יראו אזניים...הָיוֹ הָיָה
אפשר לכוון עליך בשעת אמירת המילים האלו בהלל מחר
השאלה רק אם "עושיהם" זה איתמר, הוא זה שעשה אותך כזה?
אכן מתברר שהיה צריך לבקש סליחהחסוי מאוד
תגובה מגעילה ביותרהָיוֹ הָיָה
ממש לאראשיתך
גם שלךהָיוֹ הָיָה
חח טובראשיתך
לא כל כך..הָיוֹ הָיָה
לא צריך להפריזחסוי מאוד
בנט עשה נזק עצום לעם ישראל, שנדע לשער את היקפו אולי רק בעוד כמה שנים. סמוטריץ', שלא במתכוון, בפועל היה שותף לזה. הוא עבד איתו הרבה שנים והכיר את האיש ושיגו (מה שאין כן אנחנו). למרות זאת, ובנוסף לענווה פסולה בעניין כוחו האלקטורלי, הוא הלך איתו.
בסופו של דבר, סמוטריץ' ביקש סליחה כי היה לו על מה לבקש (אני לא חושב שהוא ביקש הסליחה רק כדי לפגוע ביריב הפוליטי).
לבקשת הסליחה הזו צריכה להיות קבלה לעתיד. איני בוחן כליות ולב. על פניו נראה שהוא באמת הפנים את גודל הטעות ולא יחזור עליה. אבל עדיין אי אפשר לדעת. הוא יכול לראות את סליחתי כסליחה על תנאי - אם הוא יחזור לבנט, כמו בסינדרום האישה נמוכה - הוא יכול לשכוח ממנה.
אף אחד לא מפריזהָיוֹ הָיָה
היית מגעיל מאוד-מאוד.
ושלל נימוקיך שכתבת כעת, רק מוכיחים כמה הגועל עמוק ופושה. אתה צריך דחוף דחוף קורס בענווה ובחיבור למציאות.
הערה כללית, ברשותכםמרדכי
(לכן היא משורשרת לפה ולא להודה ספציפית במהלך השרשור)
אני חושב שהעיסוק שוב פעם מי אחראי ומי לא אחראי, מי אשם ומי לא אשם, הוא מיותר, ולא משנה מאיזה כיוון הוא בא. כזכור, אנו נמצאים בימים שבהם סמוטריץ' ובן גביר לא אויבים, אלא חברים באותה המפלגה. הציונות הדתית ועוצמה יהודית זו סיעה אחת בכנסת שעובדת היטב ביחד.
ברור שבהתחלה היה חוסר אימון ולקח זמן עד שהם חזרו לסמוך אחד על השני, אך ממה שידוע לי כעת יש אימון מלא בין כל הצדדים ועבודה משותפת מצוינת. לכן, קשה לי להבין מדוע שוב אנחנו נמצאים באותו ויכוח כאשר בפועל מדובר בגוף אחד שעובד ביחד?
התקווה של רובנו, אני מניח, זה שהרשימה הזו תמשיך ביחד לעשות טוב לעם ישראל, בין אם עד הבחירות ובין אם לאחריהם. אין לי מושג מה יקרה בעתיד, אם יהיו פריימריז או אם יהיו פתרונות אחרים להרכבת רשימה איכותית, אבל אני מקווה שמה שלא יוחלט יהיה *ביחד* כסיעה אחת. זה גם מה שאנחנו, בתור מצביעים, צריכים לשדר לשליחי הציבור שלנו בכנסת - אנחנו רוצים אתכם ביחד.
אבל כהמצביעים בעצמם מתקוטטים בניהם, ושוב באמת לא משנה מאיזה צד, אז זה עלול להשפיע גם הלאה.
מועדים לשמחה.
מסכים איתך באופן עקרוני, אבל אל תשכחחיובי
שסמוטריץ בעצמו כתב ופרסם ברבים שהוא מבקש סליחה על חלקו ומבטיח שלא יקרה יותר..
כך שמה הפלא שמצטטים את מה שכתב ודנים בזה?
ולגבי עצם הענין, אני מאמין שחיבורים בפוליטיקה זה מורכב בעיקר מאינטרסים, מרכיבי המפלגות השונות במחנה הלאומי ובגוש הימין בכלל לא נהפכו לאוהבים גדולים, אלא האינטרסים כרגע מתצלבים מול העריקה של בנט לשמאל, וההבנה שהם תלויים זה בזה.
בהחלט יש מקום לקוות שהאחדות הזו תשימר, והאמון יימשך. המצביעים מכל המפלגות צריכים להבהיר לנציגים בכנסת, שהאחדות הזו חשובה וחייבת להישמר.
בקשת הסליחה וההצהרה של סמוטריץ "זה לא יקרה שוב" מאוד חשובה לכך.
אין בעיה לדוןמרדכי
אבל לדעתי, לא להפוך שוב לשתי מחנות שמתמודדים זה מול זה. כרגע המציאות היא שהם ביחד וכאמור רובנו מקווים שכך ישאר.
אתה בהחלט צודק באמירה שלך שחיבור פוליטי הוא יותר צורך אינטרסנטי מאשר חיבור אמיתי. באחד הפרקים בפסרו החדש של עמית סגל הוא מביא כמה דוגמאות מעניינות לכך. עם זאת, להבנתי, בתקופת הבחירות התעמק הקשר בין סמוטריץ' לבן גביר ונבנה בינהים אמון. האם זה מבטיח שיתוף פעולה לתמיד? בכלל לא בטוח, אבל זו התקדמות מהעבר.
סמוטריץ'איתן גיל
אני לא יודע איזה התארגנויות פוליטיות יהיו לקראת הבחירות הבאות אבל בסבירות גבוהה שבנט ינסה לבנות מחדש על הבייס של הבית היהודי. אם חגית היתה חוברת בסיבוב הקודם לבצלאל, יש מצב שבנט היה מסיים עם 4 מנדטים והמחנה הלאומי לא היה נבעט לאופוזיציה.
גם עם 4 מנדטים בנט היה עושה את אותו הדבר.אריאל יוסף
ניכוס שווי לא ריאלי וגרירת המחנה כולו לתהום הם נחלת בן גביר ולא סמוטריץ'.
פירק את איחוד הימין והתעקש על שניים ראליים שלא קיבל עד היום, ובכך הקים לתחיה את הימין החדש.
לא ישכח לבן גביר זיוף מסמך, אבל לא זה העיקראיתן גיל
הרב דרוקמן שמבין פוליטיקה לא פחות מסמוטריץ' נפגש עם עבאס ושוכנע שיש על מה לדבר ולא במחירים ההזויים ששילמה לו ממשלת השמאל של הנוכל.
הזיה של מוחך הקודח, כרגילהָיוֹ הָיָה
כן כן, תגיד מהר שאני "נפתליסט", זה ממש יציל את כבודך...
מי אתה בכלל?איתן גיל
חצוף.
איש שמסתכל על המציאות ולא מפנטז לפי שגיונותיוהָיוֹ הָיָה
קם לו איזה איתנוש והחליט שהוא יודע מה אמר הרב דרוקמן, ואז תוקף את כל העולם.
רחמנות, הרבה יהודים משוגעים בראת בעולמך...
שטויות. הרב דרוקמן השתכנע הפוך.אריאל יוסף
ואין קשר בין מה שכתבת כאן ל"שווי גבוה ולא ריאלי".
יש לך טעות.אריאל יוסף
אתה יכול לקוות שזה ימשיך ככה, אבל כך היה גם במהלך הכנסת שכיהנה בשנים תשס"ט-תשע"ג.
כולנו יודעים איך זה נגמר. כרגע בצלאל הולך למפקד ופריימריז ובן גביר שוב עושה טעויות ולא מצטרף.
גורם בעוצמה יהודית: "החוקה החדשה של הציונות הדתית נועדה להרחיק את בן גביר" | ערוץ 7
אני יכול לכתוב כאן את התרחישים הסבירים להערכתי,
אבל הסיפור העיקרי הוא אם בן גביר עף על עצמו או מכיר בכוחו האמתי.
לכן הוויכוח עדיין רלוונטי מאוד גם היום.
כרגע אין לי טעות, אולי בעתיד וגם זה אני מקווה שלאמרדכי
אני לפחות לא יודע מה יקרה בעתיד, מה גם שאיתמר בן גביר הוא לא מיכאל בן ארי כך שללכת למה שקרה בעבר לא רלוונטי (והפיצול אז נבע מאותה הליכה לאותו בנט) אני כן יודע שבעבר הם אמרו דברים מאוד ברורים בנוגע לפריימריז.
מה שכן, ולא בתור אשמה, אני חושב שאם סמוטריץ' רוצה להביא לפריימריז משמעותיים שבאמת ייצגו את הציונות הדתית, ובלי קשר רק לעוצמה יהודית, הוא חייב להביא גם אנשים נטראלים וכאלה שמייצגים גופים נוספים שיעמדו בוועדת הבחירות. כך אף אחד לא יוכל לבקר את הפריימריז האלה וזה באמת יוכל להיות הליך שמשקף את הלך הרוח של המגזר.
בעבר כבר ראינו מה קורה כאשר קבוצות חיצוניות מנסות להצטרף למפלגה קיימת, ושלעיתים מנסים להיאבק בכניסה שלהם (הליכודניקים החדשים לדוגמה, למרות שיש מי שיאמר ששם זה היה מוצדק). לכן אני חושב (ולא מידיעה, כי אין לי בימים אלו קשר איתם) שזה מה שמרתיע אותם כרגע מהמהלך. את החשש הזה אפשר לנטרל בקלות ואז יכול להיות שלא יהיו שום בעיות. לא לעוצמה, לא לנעם ולא לאף גוף אחר שעתיד לקום לקראת פריימריז כאלה.
יש לך טעות כבר עכשיו...אריאל יוסף
א. אולי בן גביר הוא לא בן ארי, אבל אני הוא אני ואתה הוא אתה ולכן רלוונטי ללכת למה שקרה בעבר לפחות בינינו:
טענתי שאתה טועה, הכחשת והתווכחת, כעסת עלי ובסוף התברר מי צדק.
הייתי **שמח מאוד** לנהל איתך דיונים מקיפים בטלפון או פנים אל פנים כפי שעשינו בעבר ולנסות לחשוב איך מביאים אחדות
(מתחיל להזכיר את ריקלין ושרקי... מקווה שאנחנו לא במקום הזה...).
ב. הפיצול אז נבע מסיבות אחרות לחלוטין ולא מאותה הליכה לאותו בנט (שרוב מוחלט של הציבור לא צפה לאן יגיע).
ג. בצלאל עושה זאת בין כה וכה גם בלי העצות שלך.
ד. הסיפור כאן אחר לחלוטין ובניגוד אליך אני כותב זאת מידיעה.
בצלאל מזכיר במידה מסויימת את עליית בנטאיתן גיל
6 מנדטים שזכה בהם בצלאל בבחירות האחרונות באו בזכות קולות מאוכזבי המפלגות החרדיות ובזכות קריאת נתניהו להצביע עבורו מחדש שלא יעבור את אחוז החסימה כפי שצפו כמה מהסקרים.
הפעם בצלאל יצטרך לעבוד קשה יותר. ירח הדבש שלו עם הליכוד חלף מן העולם, וגם החרדים כבר הפיקו לקחים. אם לא ימצא מסילה לליבותיהם של מצביעי המיינסטרים באפרת וגבעת שמואל הוא יזדקק לעצות טובות מבנט איך לחפש פתקים בועדת הבחירות המרכזית .
רק אומר.
שטויות. שכחת מה זה מפקד ופריימריז.אריאל יוסף
שכחת גם את מאוכזבי ימינה.
והנה בן גביר חוזר על הטעויות שוב>>>אריאל יוסף
https://twitter.com/dviramar2/status/1437701942529167363
שוב הוא חושב שמגיע לו יותר מכוחו האמתי ושוב הוא מוביל לפילוג.
מבין שממש רע לו בכנסת והוא משתוקק להישאר שוב בחוץ. בהצלחה עם זה.
גם אבי מעוז לא למד שום דבר, אבל הוא עוד לא עבר קורסים בנושא...
Log in to Facebook ילמד בדרך הקשה. כמו שאיתמר למד.
יש כנראה בתוכנו כמה מאלה שהרצי"ה הגדיר "בעלי-מחלוקת מקצועיים".
ישיבות ההנהלה אצלם כנראה נראות בערך כך: כך הימין ימשיך לשרוף קולות גם בפעם הבאה - מקור ראשון
ועכשיו הם גם יוצאים למפקד עצמאי>>>אריאל יוסף

אני לא מבין את ההוכחה שלךמרדכי
גם יש אפשרות להתפקד ליש עתיד למרות שאין שם פריימריז, וניתן היה להתפקד לימין החדש למרות שלא היו שם פריימריז וזה לא מנע חיבורים לאיחוד הלאומי דאז והבית היהודי.
אין לא באתר של עוצמה יהודית ולא באתר של נעם שום דיבור על פריימריז. בניגוד לליכוד לדוגמה ששם כבר ברגע שמתפקדים יש כללים ברורים על תקופת צינון ומי זכאי להתמודד ולבחור, פה אין שום הצהרה שכזאת. אלא המטרה בהתפקדות היא לבדוק כמה אנשים יש לך, מי תומך בך ומאיפה הם באים. נכון, יש לזה גם שיקולים פוליטים שאולט יאפשרו בעתיד להפעלת לחצים פוליטים לקראת דיבור על שיתוף פעולה כזה או אחר. אבל האם יש בצעד מסוג זה פסול! ממש לא.
את ההוכחה הראשונה אתה מבין?אריאל יוסף
לא התייחסתי אליה ומראש לא אמרתי שאני לא מבין אותהמרדכי
בכלל אני לא מבין מה הסיפור.
אין כרגע פריימריז, גם במפלגתו של סמוטריץ' עדיין עסוקים בבנייה של הדברים וחוץ מהודעה אחת בנושא, לא שמענו על זה מילה. אז בן גביר נשאל שאלה תאורתית על משהו שאף אחד עדיין לא באמת יודע מתי יצא לפועל וענה מה שענה. וואו.
עכשיו יש לנו שתי אפשרויות -
הראשונה - לחכות ולראות בזמן אמת מה קורה. מה תהיה עמדתו של בן גביר בזמן אמת שיצא לפועל. השנייה לתקוף אותו (ואת מעוז שלפחות לי לא זכור שהתבטא בנושא) כבר מעכשיו, ללא באמת סיבה נראית לעין.
אם הפריימריז יצאו לפועל ובן גביר ימשיך בהתנגדותו (בטענות לא מוצדקות) אעשה את מה שאני יכול לשכנע אותו להצטרף למהלך. עד אז אין לי שום סיבה להשתתף בקרב המיותר הזה בין המפלגות שמתפקדים היום היטב כסיעה מאוחדת בכנסת.
אז יש לנו ביד הוכחה אחת. מעולה.אריאל יוסף
א. היתה הרבה יותר מהודעה אחת בנושא והיו גם מודעות בעלונים. אתה מוזמן להתעלם.
בכל מקרה, אני חושב שהוכחתי כאן יותר מפעם אחת שאני יודע קצת יותר ממה שמתפרסם,
וגם שהניתוחים שלי על המהלכים בין מפלגות הימין לא רעים כ"כ.
ב. היו דיונים בין איתמר לבצלאל על מיזוג. ההוכחה הראשונה עוסקת בדיוק בזה.
אני חושב שיותר מדי פעמים חיכינו לרגע האחרון וראינו מה קרה כשהיה מאוחר לעשות את המהלכים הנכונים.
מוזר שלא למדת כלום מסבבי הבחירות הקודמים. אתה יודע כמה השתדלתי לראות מהלכים קדימה ולמנוע צעדים בעייתיים.
ג. אבי מעוז התבטא בנושא יותר מפעם אחת. מצ"ב דוגמה מאחד מגיליונות עולם קטן האחרונים:
"יש סיכוי בעתיד הנראה לעין שנראה אחדות מלאה בציונות הדתית?
מעוז אינו מתחייב: "לפעמים כשכולם תחת מפלגה אחת קשה לתת גיוון וקשה לאסוף עוד ועוד אנשים כי זה יוצר טשטוש מסוים. בבלוק הטכני כולם יכלו להצביע בנוחות, גם המצביעים שלנו, גם מצביעי עוצמה יכלו להצביע בנחת לבן גביר. יכול להיות שיותר נכון ללכת בכיוון הזה, לרוץ ברשימה אחת ולחלק את המקומות לפי הכוח בציבור".
אז כן, יש כאלה שממש נהנים לנהל מו"מ בכל פעם מחדש על חלוקת המקומות וחושבים שמוטב ככה.
אם אתה מאלה שנהנים - שיהיה לך בהצלחה. אני לא שם.
ד. איתמר התבטא בנושא יותר מפעם אחת. הבאתי לך כאן שתי מובאות.
והנה בן גביר חוזר על הטעויות שוב>>> - אקטואליה וחדשות
הוא לא רוצים מיזוג כי לדעתו מגיע לו לקבל נפח גדול מכוחו בהנהלת ומרכז המפלגה המאוחדת.
אלה העובדות. תעשה בהן מה שתרצה.
ה. לגבי ה"המפלגות שמתפקדות היום היטב כסיעה מאוחדת בכנסת" -
אני זוכר את ההתנהלות כסיעה אחת עם אלדד ובן ארי (תשס"ט-תשע"ג) וזוכר גם איך זה נגמר.
אם אתה רוצה לחזור לשם - בהצלחה. אני לא שם.
סלח לי, אבל אני ממש לא מבין על מה הויכוחמרדכי
נכון, היו מודעות תמיכה של רבנים בפריימריז. האם אפשר כבר להתפקד? האם יש אפשרות להירשם? האם למפלגת הציונות הדתית יש בכלל אתר מתפקד? לא. זהו. עד אז, שהכל עוד בגדר פרסומות תמיכה בעלוני השבת, אז גם אם בחדרי חדרים יש היערכות כלשהי, זה לא מעניין.
והנה, אולי בעצם לא מחכים לרגע האחרון. הרי בהיעדר פריימריז בנעם ובעוצמה יהודית, מטרת ההתפקדות היא לאסוף את הפרטים של תומכי המפלגה. לכן מפלגות בלי פריימריז עושות התפקדות. אם עכשיו יוכרזו פריימריז, איתמר יוכל לשלוח לכל אנשי הקשר שלו ואבי לכל רשימת הקשר שלו פרטים כיצד להתפקד ולהצביע. אז אולי ההפכא מסתברא של כל הסיפור זה שהם בכלל נערכים לפריימריז?
לגבי הסעיף האחרון, אני הייתי בהנהגה הצעירה של האיחוד הלאומי באותם השנים (עזבתי כשהם התחילו לפעול למען איחוד עם הבית היהודי), מכיר את ההתנהלות שהייתה אז בסיעה ואין לי את הרושם שזה מה שקורה כעת בסיעת הציונות הדתית.
ושוב אני בהחלט פריימריז, ואני רוצה שהם יצליחו ויצאו לפועל עם שלושת המפלגות, ובדיוק בגלל זה אני חוזר ואומר שהדיון הזה מיותר והוא יכול לגרום רק לההפך. כל זה כאשר אני בכלל פקוד ליכוד אז לא אוכל להצביע אם זה אכן יצא אל הפועל, ובכל זאת אני מאמין שזה הדבר הנכון ואסור להרוס אותו בויכוחי סרק מיותרים ומזיקים.
הסיפור כאן הוא הפוך, אבל תהנה מהספקולציות שלך.אריאל יוסף
לגבי הסעיף האחרון - מי שהסתכל אז מבחוץ (כמוני למשל) לא ראה מה שראית מבפנים. היום אתה מסתכל מבחוץ.
הדיון הזה לא מיותר כמו שהדיונים כאן בארבעת הסבבים איך מייצרים אחדות לא היו מיותרים. לפחות מבחינתי.
אני יודע שעשיתי בארבעתם ככל יכולתי כדי שהדברים יצאו בצורה טובה. מבין שיש כאלה שלא שם.
האמת, שמחתי לראות כעת שהם הגיעו להסכמה
מרדכי
במילים אחרות: מו"מ עד הרגע האחרון גם בפעם הבאה. התגעגענו...אריאל יוסף
מזכיר מה כתבת כאן לפני כמה הודעות:
"אין כרגע פריימריז, גם במפלגתו של סמוטריץ' עדיין עסוקים בבנייה של הדברים וחוץ מהודעה אחת בנושא, לא שמענו על זה מילה. אז בן גביר נשאל שאלה תאורתית על משהו שאף אחד עדיין לא באמת יודע מתי יצא לפועל וענה מה שענה. וואו".
וגם:
"נכון, היו מודעות תמיכה של רבנים בפריימריז. האם אפשר כבר להתפקד? האם יש אפשרות להירשם? האם למפלגת הציונות הדתית יש בכלל אתר מתפקד? לא. זהו. עד אז, שהכל עוד בגדר פרסומות תמיכה בעלוני השבת, אז גם אם בחדרי חדרים יש היערכות כלשהי, זה לא מעניין".
אתה מבין שהתבדית וכרגיל מנסה לברוח במקום להתמודד.
אתה מעדיף לשכוח מה עלה בגורל איחוד מפלגות הימין והכתיר מחדש את בנט. אני לא.
גם אז היו לך אשליות שבסוף יסתדרו וימשיכו יחד. אני יכול להעלות לכאן קישורים, אבל נראה לי שאתה מוותר.
קח רק שניים לדוגמה*:
אני מניח שהם ימשיכו לרוץ ביחד - אקטואליה וחדשות
אני אומר את זה שוב ומתוך ידיעה ברורה - הם רוצים שהאיחוד ישמר - אקטואליה וחדשות
רק מבקש שלא תשלח אותנו לעשות שוב חשבון נפש -
אני מסכים, אני אישית העדפתי שהם יתאחדו - אקטואליה וחדשות
אתה מוזמן לעשות אותו עכשיו בעצמך.
*ואם כבר הגעתי עד לשם -
מעניין איפה איילת ואיפה ססובר...
אני לא בורח לשום מקוםמרדכי
נכון, כשכתבתי את זה לפני שבוע-שבועיים לא ידעתי איפה זה עומד, ונכון לזמן הזה באמת לא היו פריימריז במפלגתו של סמוטריץ' (מכנה את זה כך בשביל שלא יהיה בלבול בין הסיעה לבין הרשימה). בהינתן לעובדה שההכרזה הייתה היום, נכון לזמן כתיבת השורות צדקתי שאמרתי שאין אתר, אין מודעות ואין כלום. מה גם שאמרתי מראש שאני לא מעורב בפרטים ובמה שקורה מאחורי הקלעים.
בשורה התחתונה יש פה הסכמה על ריצה משותפת וזה מה שחשוב. מה שבטוח זה שלא ניתן להאשים את נעם ועוצמה יהודית בפירוד, כי הכל נעשה בהסכמה, וניכר שהם עובדים טוב ביחד ומפרגנים אחד לשני. וכאן אני חוזר להודעה הראשונה שכתבתי בדיון וזה שאם ישנה הסכמה ועבודה טובה, אז המצביעים והפעילים לא צריכים ליצור אותה. השטח בסופו של דבר משפיע וגם לנו יש אחריות.
נ"ב -
פעם הבאה שאני אחפש הודעה שכתבתי בעבר אשמח להיעזר בשירותך. נראה שאתה שולט בו
.אתה ממשיך לחיות בספקולציות שלך בלי לראות רבע צעד קדימה.אריאל יוסף
מזכיר לך שהיתה הסכמה על ריצה משותפת גם בנט לסמוטריץ' לקראת הסבב האחרון.
כולנו יודעים איך ה"הסכמה" הזו נגמרה.
הוכחתי כאן לא פעם שבניגוד אליך אני כן קצת יודע מה הולך מאחורי הקלעים (אפילו כשאתה טוען שאתה כן יודע, ק"ו כשאתה טוען שאתה לא יודע...). זה לא מפריע לך להמשיך לזלזל ולהתעקש שאתה צודק למרות שזה מתפוצץ לך בפנים שוב ושוב.
מפנה את תשומת ליבך לנקודה אחת לדוגמה:
"במפלגת עוצמה יהודית לא רואים חשיבות במפלגת נעם ואף לפי הסקרים שבידם היא מזיקה להם מבחינה אלקטוראלית. בבחירות הקודמות רק 4% ממצביעי ''הציונות הדתית'' היו שייכים למפלגת נעם".
מקור: בצלאל סמוטריץ' הכריז: מפקד למפלגת "הציונות הדתית" | ערוץ 7
מבין שזה חלק מהפרגון אחד לשני...
ולגבי השורה האחרונה - קודם נראה אותך מוכן לנהל איתי שיח ולשת"פ.
במצב הנוכחי אני לא רואה טעם לפנות זמן ביומן לחפש לך משהו...
ח"ו מזלזל וממש לא מתעקש שאני צודקמרדכי
אני רואה אחרת ממך את הדברים. גם לגבי האמירה המיוחסת לעוצמה יהודית בכתבה, אני לא בטוח שהיא באמת יצאה מהם. אתאכזב מאוד אם כן ואני מקווה שתצא הבהרה בקרוב.
אגב, משהו שמתעניין גם כן בפוליטיקה העריך באוזניי השבוע שגם סמוטריץ' לא ירצה לרוץ עם נעם פעם נוספת, אני דווקא חושב שהתברר שהם לא מפלצת כפי שניסו לצייר אותם, ולכן זה בעיניי זה לא בטוח שירצו לוותר על השותפות הזאת. אבל שוב, אלו הערכות שלי, כמו שאני רואה את המציאות, וכמו תמיד אין לי שום בעיה שאני טועה.
אז אתה שוב טועה ושוחחתי בנושא אישית עם בצלאל.אריאל יוסף
גם לגבי עוצמה אתה טועה והדברים מוכחים ממחיקת המלים "הציונות הדתית" שהיו לצידה בכתבה.
שים לב ללשון באייטם השני:
"במפלגות הציונות הדתית ועוצמה יהודית לא רואים חשיבות במפלגת נעם ואף לפי הסקרים שבידם היא מזיקה להם מבחינה אלקטוראלית. בבחירות הקודמות רק 4% ממצביעי ''הציונות הדתית'' היו שייכים למפלגת נעם".
מקור: איתמר בן גביר: נקיים מפקד ב"עוצמה יהודית" ונשלב ידיים עם מפלגת הציונות הדתית | ערוץ 7
כך היה בתחילה בשתיהן ואתה מבין לבד, אני מניח, למה וכיצד הדברים נערכו ומופיעים כפי שהם מופיעים כעת.
תתחיל להבין שהאידיליה שאתה מציג כאן בהתנהלות בסיעה רחוקה מהאמת.
אתן לך דוגמה נוספת: בצלאל הגיש הצעת חוק. שים לב את מי החתים עליה ואת מי לא -
https://twitter.com/bezalelsm/status/1463525645540114439/photo/1
אתה יכול לראות אחרת וזה לגיטימי לחלוטין. השורה האחרונה שלך היתה זלזול כמו גם היחס שלך בעבר יותר מפעם אחת.
הצעתי כבר מזמן לשבת לדבר ולשת"פ יותר מפעם אחת. הכדור אצלך.
עד שאתה דורש אחדות ומחיקת משקעי עבר מאחרים, תן דוגמה אישית.
מפלגת נועם, סרק סרק.איתן גיל
הח"כ מטעמה אבי מעוז, בחור טוב בסך הכל, אבל פרלמנטר הוא לא. לא זוכר נאום שלו בכנסת. לא זוכר אמירה שלו שתפסה כותרות. אני מעריך את כוחו וכח מפלגתו בכ- 2000 מצביעים ואולי פחות...
פראיירים בצלאל ואיתמר אם הם משריינים לו מקום ריאלי לכנסת הבאה.
מצד שני, לא אפול מהכסא אם יוודע שאיתמר מנהל מאחורי הקלעים משא ומתן עם הליכוד על שיריון בכנסת הבאה. אם זה מה שיקרה, בצלאל צריך לחשוש מאוד שמא הוא ישאר בחוץ, ושוב ארבעה מנדטים ילכו לפח.
אגב - אחרי כ"כ הרבה פעמים שבהם "ראית אחרת" והתבדית -אריאל יוסף
אולי כדאי שתחשב מסלול מחדש...
והנה ההערכה שלך מתבדה -אריאל יוסף
סמוטריץ': אין למפלגת נעם הצדקת קיום, כל ישיבה צריכה מפלגה משל עצמה? | ערוץ 7
ה"ה יכולים להתפקד למפלגת הצה"ד. לא לדרוש מקומות משוריינים ברשימה.
אבל בטח תטען שהנה הוא כן רוצה את השותפות איתם...
באותה מידה הוא רוצה עם הר עציון ומרכז הרב. אולי שיקימו מפלגה וידרשו שריון...
אין צורך להכניס מילים לפי בזמן שאני כותב דברים ברוריםמרדכי
כבר כתבתי באחת ההודעות קודמות, לאחר קריאת הראיון, שמסתבר שעם נעם זה לא המצב כמו שחשבתי. עם זאת אני עדיין חושב שלא כדאי להמעיט בערכם, והם עוד יכולים שוב להפתיע.
הם יכולים להפתיע, אבל גם להיעלם כמו שהפציעו.אריאל יוסף
הם היו שם כבר (מישהו אמר יוני שטבון?).
הוכח לך, אני חושב, שבצלאל לא מעוניין להמשיך איתם וגם איתמר לא מתלהב.
תיוג -אריאל יוסף
@בינייש פתוח, במקום להתעצבן, תתפקד!
אני כועס ומאוכזב!!!!!
- אקטואליה וחדשות
לא ייאמן. לא נמאס לו?!אריאל יוסף
בן גביר: אם ארוץ לבד אעבור את אחוז החסימה אבל אני לא מחפש את זה | ערוץ 7
@מרדכי, הוא חוזר שוב על אותן טעויות, או לא?
אני שואל אותך בין השאר בתור מי שהצהיר כאן את אותן הצהרות ערב בחירות סבב ב'...
לא התעלמתי, שכחתי לענות על זה - אקטואליה וחדשות
"האפשרות שעוצמה יהודית תעבור את אחוז החסימה ריאלים מאי פעם"
ולכן באופן יחסי הם היו רחוקים מאחוז החסימה יותר מאשר עם "עוצמה לישראל", "יחד" או "חרות"...
אוסיף עוד משהו על שכתבתי כבר-
אז אתה שוב טועה ושוחחתי בנושא אישית עם בצלאל. - אקטואליה וחדשות
כן, מותר לך לראות את הדברים אחרת,
אבל איך קוראים לניסיון לחזור שוב ושוב על אותו הדבר ולצפות לתוצאה אחרת?
לצה"ד יש בסקרים כרגע סביב 7 מנדטים. איך הוא עובר לבד?!
ואם מישהו הספיק לשכוח -

לא יאומן. באמת לא יאומן.הָיוֹ הָיָה
במצב קוגנטיבי כזה, אולי ראוי שהוא לא יהיה ח''כ בכלל
מוזמן להפנות את השאלות האלה לאיתמר, לא אליימרדכי
אומנם אנשי עוצמה יהודית יקרים לליבי ויצא לי לעבוד איתם במשך שתי מערכות בחירות, אני לא זה שאמור לייצג אותם או להסביר אותם. זה גם לא יהיה הוגן מצידי לעשות את זה בזמן שאני לא יודע מהי עמדתם כאשר איני בקיא במה שקורה במפלגה בימים אלו. בכל מקרה, אם איתמר יחליט שהוא מעוניין לזמן אותי לשיחת התייעצות כפי שעשה בעבר (לאחר שעבדתי איתם) אני אגיד לו את דעתי האישית בצורה ברורה בדיוק כפי שעשיתי בפעם הקודמת שנדרשתי לכך. ואת עמדתי האישית בנוגע לתוצאה שצריכה להיות כתבתי בצורה ברורה.
עם זאת, כדאי לשים את הדברים כמו שהם על השולחן. איתמר ממשיך לדבר על הרצון לריצה משותפת גם באותו ראיון בערוץ הכנסת. ''אני מניח שאם הפעם ארוץ ברשימה עצמאית אני אעבור אבל אני לא מחפש את זה. השיתוף פעולה עם בצלאל מוכיח את עצמו ובמובנים מסוימים אנחנו משלימים האחד את השני'' סוף ציטוט.
אז נכון, הוא אומר שבריצה לבד הוא עובר את אחוז החסימה. אני אכן מאמין שכוחו התחזק מאז נהיה ח"כ, אבל כמובן שלא הייתי חותם בעצמי על אמירה שכזאת. בכל מקרה, לא חושב שזה שונה מסמוטריץ' שאומר בריאיון לבשבע הבוקר "פחות מעשרה מנדטים זה כישלון". גם פה אני מעריך שכוחו עלה מאז הבחירות הקודמות, יותר ממה שהסקרים מנבאים לה, ועם זאת לא חושב שהם יגיעו לעשרה מנדטים. מיותר לציין שבשני המקרים הייתי שמח אילו זה היה קורה, אבל צריך להיות ריאלים.
ריאילים וגם הוגנים, כי בסופו של דבר רוב המפלגות נופלות בהערכת יתר של עצמן. הליכוד העריכו שיקבלו 40 מנדטים, וזה לא קרה. בנט היה בטוח שהוא יהיה המפלגה השניה בגדולה והתבדה, והיה בבחירות האחרונות את ירון זליכה שהבטיח לכולם שהוא עובר את אחוז החסיצה וגם כן לא הצליח
אפשר עוד להמשיך כי הדוגמאות הן עוד רבות וחוצות מפלגות. להיתפל דווקא לאיתמר בן גביר בנושא, זה חוסר הוגנות.
אגב הראיון בבשבע, ניכר מהראיון פרגון לאיתמר בן גביר (בניגוד לנעם שאליהם הקו בהחלט יותר תקיף, אם כי בהמשך יש לי מה להעיר גם על זה): "מדובר באדם מוכשר שאני עובד איתו מאוד טוב..." זה מצטרף גם להודעה שהוציא סמוטריץ' לתקשורת אחרי החוק להקמת וועדה לחקירת מותו של סנדק ז"ל, חוק שיזם איתמר, שגם שם היה פרגון גדול מצד סמוטריץ' על פעילותו של הראשון (שגם במקרה זה, ההצלחה היא בזכות שיתוף פעולה בתוך הסיעה, כפי שגם בל גביר הידה לסמוטריץ' על התמיכה). כך שבסופו של דבר ניכר על פרגון הדדי בסיעה, או לכל הפחות בין בצלאל לבין איתמר.
אני מניח שבחדרי חדרים יש גם מתחים ואי הסכמות. אבל גם פה אין שוני מאשר בשום מפלגה אחרת. אפשר להביא את הליכוד שוב כדוגמה, אפשר להביא את ישראל ביתנו, ימינה, מרצ, ובעצם במה לא. מכיוון שזאת המציאות בפוליטיקה, ולא רק בישראל, אני בוחר להסתכל על מה מקרינים כלפי חוץ (בניגוד אולי למפלגות אחרות) ולא לנסות להבין איפה המתחים והתככים.
אם נחזור להשוואה שחזרה על עצמה במהלך השרשור בין עכשיו לבין האיחוד הלאומי של שנת 2009, אז הייתי חבר ההנהגה הצעירה של התנועה באותם השנים (כאשר וסרלאוף היה סגן היו"ר של ההנהגה). זכור לי כיצד המתחים היו גלויים ועל השולחן. היה לנו פעילות שהגענו אליה, של כצהל'ה ואורי אריאל, ואז פעילות עם אריה אלדד וכו'. זה לא מה שאנחנו רואים היום שהשיתוף פעולה והפעילות הציבורית היא של כל מרכיבי המפלגה יחדיו (ובמקרה הזה, כולל את נעם)
ומכאן נגיע לנעם, כחוב מההודעות הקודמות שלהם לא הספקתי עוד להגיב. רציתי לכתוב את זה כבר בערב ראש השנה באיזה שרשור אנשי שנה או משהו כזה, לצערי זה לא יצא, אז אנצל את ההזדמנות עכשיו. בעיניי נעם הם אנשי השנה של השנה הקודמת. בסופו של דבר הם הצליחו להוביל מהלך שבסופו יש להם נציג בכנסת. הרי זה לא סוד (נראה לי) ש'יוזמת הרב קמינצקי' הופעלה על יד נעם על מנת להכשיר את עצמם בציבור מצד אחד ולפעול לאחדות מצד שני. הם רתמו אנשי התיישבות ומגזר כמו צבי הנדל ופנחס וולרשטיין שנהפכו להיות חיילים שלהם והסתובבו בין כלי התקשורת המגזריים לדבר על אחדות כולל עם נעם.
במעשיהם הוכיחו במפלגת נעם שגם הם יודעים לבחוש היטב בפוליטיקה המגזרית ולהוביל מהלכים ארוכי טווח שמובילים לתוצאה הרצויה שאותה הם סימנו. בעיניי התפיסה שרואה את אנשי נעם עדיין רק כבייני"שים צול"רים שלא מבינים כלום בפוליטיקה, עלול להתפוצץ שוב בפנים בעוד מהלך שהם ייעשו למען קידום המטרה שלהם (ולאחרונה היה לדעתי הצלחה נוספת, די סמויה מהעין, של מהלך שהמפלגה הובילה בהצלחה יתרה).
זאת הסיבה שאני כן עוד רואה סיכוי למפלגה הזאת ולא ישר שולל על הפרק המשך חיבור איתם בעתיד. הם זכו ביושר לאמונה הזאת, וכאמור, אילו הייתי כותב את זה בערב ראש השנה הייתי אומר שהם המנצחים הגדולים של השנה מבחינה פוליטית, אפילו יותר מבנט שרק כורח המציאות הובילה אותו משישה מנדטים לכיסא רוה"מ.
בסופו של דבר, בתפיסיתי, אנחנו כציבור מחוייב לשמור על האחדות הזאת. אם הפתרון שהגיעו אליו הוא הרכבה נפרדת של הרשימות ואז ריצות משותפת, אז אני בעד. אגב, מבחינתי אפילו על פי אותם המיקומים ברשימה כפי שהיה בבחירות קודמות. בכל מקרה, גם האיחוד הלאומי בימי כצהל'ה ואורי אריאל (וכן, גם ביימיו של סמוטריץ') והבית היהודי בימי אורלב ובנט לא התחברו לכדי רשימה אחת וכמעט תמיד מצאו בסוף את הדרך לרוץ ביחד. לא בשמיים היא ונקווה שכך גם יקרה מעתה והלאה.
אתה מאלץ אותי לחזור על מה שכבר אמרתי...אריאל יוסף
כדאי שתקרא שוב לפני שאתה מגיב.
לגבי נעם - הוכחתי לך מה בדיוק איתמר חושב עליהם.
אז אתה שוב טועה ושוחחתי בנושא אישית עם בצלאל. - אקטואליה וחדשות
לגבי הקדנציה של כצל'ה - עניתי ג"כ.
הסיפור כאן הוא הפוך, אבל תהנה מהספקולציות שלך. - אקטואליה וחדשות
גם על ה"התחזקות" של עוצמה עם "קהלים חדשים" ומצביעי זהות כבר שמענו מזמן.
אז איפה ה"קהלים החדשים" שלך? מה הבאתם חודש וחצי? - אקטואליה וחדשות
איתמר ושות' הוכיחו בעבר יותר מפעם אחת שהם יודעים לדבר על אחדות ובסוף להישאר בחוץ והמפורסמות אינן צריכות לראיה. הם גם הוכיחו הכי הרבה פעמים שהם לוקים בהערכת יתר של עצמם כך שזה ממש לא חוסר הוגנות.
יותר משאנשי נעם חכמים, איתמר טיפש. זה הסיפור היחיד של ההסכם ביניהם.
איתמר יכל לקבל שניים ראליים ורק בגלל שהיה בטוח שבצלאל עלול לחתום עם נעם (מה עבר לו בראש?!?!?!)
הוא הקדים לחתום איתם ולמכור את מקומו של וסרלאוף לאבי מעוז...
כאמור, אתה יכול להמשיך להיות בטוח שירוצו יחד כמו שהיית בטוח בעבר והתבדית (להזכיר את ההסכם שאיתמר זייף בסבב א'?).
במילים אחרות: מו"מ עד הרגע האחרון גם בפעם הבאה. התגעגענו... - אקטואליה וחדשות
אני חושב שאחרי כ"כ הרבה דברים שטענת כאן והתבררו כלא נכונים לא יזיק לך לחשב מסלול מחדש.
אגב - אחרי כ"כ הרבה פעמים שבהם "ראית אחרת" והתבדית - - אקטואליה וחדשות
מבין שהודאה בטעות היא מושג שלא קיים אצלך, כמו שכבר כתבתי בעבר.
כמובן, הרי כולם נגד עוצמה. כל הזמן. כולם אכלו לה, שתו לה - אקטואליה וחדשות
שוב יורים בנגמ"שאיתן גיל
הפלגנות ורסיסי המפלגות בציבור הדתי לאומי הביאו אותנו לא פעם ולא פעמיים אל עברי פי פחת. אל הוואקום הארגוני שנוצר חדרו צמד החלילנים מהמלין בנט ושקד, וחיברו קצוות, והזניקו את הרשימה המאוחדת ל- 12 מנדטים.
מיד אחר כך התחילה הנפילה החופשית.
ב- 2019 פילגו את הרשימה, ולא עברו את אחוז החסימה. לפני כן, סמוטריץ' התחיל לרקד מפה לשם, כי לא היה סגור על עצמו אם ללכת עם בן בריתו דאז, הנוכל בנט, או שמא לחבור ברשימה אחת עם הרב רפי ואיתמר בן גביר. לא נתקררה דעתו, אלא אחר שנתניהו שיחד אותו עם מקום נוסף בכנסת לרב בן דהאן על חשבון הליכוד.
ועכשו, הקפות פוליטיות שניות. כל פלג מארגן מפקד משלו במקום מפקד אחד כללי, ואחריו פריימריז לקביעת זהותו של ראש הרשימה הנבחר. סמוטריץ' במפקד משלו, בן גביר- לחוד, ומעוז- לחוד. מן הצד משקיפה חגית משה, וממתינה שיחזרו אחריה פוליטית.
הנבואה ניתנה לשוטים, ובכל זאת נראה כי נמוכים עד קלושים הסיכויים שכל הניצים ישכילו לרוץ יחדיו ברשימה אחת. סביר להניח שפלג אחד או שניים יחרימו את הבחירות או ירוצו לבד וישרפו כל אחד רבע מנדט עד שני מנדטים.
עם זאת העלתי לא מעט תשובות חדשות.מרדכי
אבל נתחיל ממה שלא אמרתי. כי בהודעתי האחרונה לא הכחשתי את הייחס בין בן גביר למעוז. מה שכן הערתי לגביו זה השיתוף פעולה כלפי חוץ של כלל הסיעה. אתן דוגמה לכוונתי. כאשר לפני מספר שבועות הייתה הפגנה של נשות האברכים מחוץ לכנסת, הם יצאו לשם כסיעה אחת ובשיתוף פעולה מלא. האם זה מעיד על משהו? לא, למעט העובדה שכלפי חוץ הם מציגים עבודה משותפת. בניגוד, כאמור, להרבה מפלגות אחרות, כאלה שלא מורכבות מבלוק טכני.
ואם נחזור שוב ל-2009, אז אפילו המעט הזה לא היה קיים בין תקומה לבין ה'תקווה' ו'מולדת' - מרכיבי האיחוד הלאומי דאז. כבר מתחילת הדרך הייתה מתיחות פומבית סביב שאלות שונות, ובהמשך עסק גם בשאלה האם להכנס לממשלת נתניהו וכמובן האיחוד עם הבית היהודי. אומנם קצת יותר קשה למצוא דברים מאותה התקופה, אבל בכל זאת ניתן למצוא ברחבי הרשת עדויות לכך. זה לא היה נסתר, ולא רק מי שהיה חבר בהנהגה הצעירה שם לב לדברים אלו. זה דבר שאנחנו לא רואים כעת באופן פומבי. בן גביר לא תוקף את סמוטריץ' אלא להפך וסמוטריץ' לא תוקף את מעוז וכו'.
אגב, גם סמוטריץ' עצמו לא חושב שאנחנו נמצאים באותו מצב של 2009. וכך הוא אומר בראיון לבשבע: "אנחנו לא נמצאים במקום של 2009. התפכחנו גם כחברה. אנחנו הולכים היום על אחדות גדולה, שכל מי שרואה בערכי הציונות הדתית את ערכיו יש לו חלק בה". אומנם סמוטריץ' לא היה אז חלק מחברי הכנסת של האיחוד הלאומי, אבל בוודאי הוא ידע מה היה שם באותם השנים המדוברות.
כעת נעבור להתרכז שוב בעוצמה יהודית, וגם כאן צריך לשים את הדברים כמו שהם על השולחן. יותר משעוצמה יהודית רצה בנפרד, היא רצה תחת איחוד כזה או אחר. אם זה האיחוד הלאומי, יחד, איחוד מפלגות הימין וכמובן כעת ב'ציונות הדתית'. גם ביתר המקרים הם חתרו לאחדות, אבל זה דיון שכבר מוצה לחלוטין. לכן איני רואה שום ראיה שהם לא רוצים אחדות, במיוחד לאור העובדה שבאותו המשפט ממש הוא מדבר על המשך השותפות. לכן אולי צריך לומר שמי שלוקח חצי משפט ומתעלם מההמשך הישיר והברור שלו, כנראה שהוא זה שלא רוצה את האחדות ביניהם. כנראה זה גם יהיו אותם אנשים שלא משנה איזה מהלך בן גביר יעשה, הוא תמיד יצא לא טוב. די קשה לענות במצבים כאלה.
אבל בסופו של דבר, הסיבה לכך שאני ממשיך להאמין שהחיבור ייצא אל הפועל, הוא כי אין באמת ברירה אחרת. הם צריכים אחד את השני בשביל להביא הישג משמעותי ובעז"ה אף להגיע לתוצאה שתוביל להקמתה של ממשלה ימנית. איתמר צריך את בצלאל ובצלאל צריך את איתמר (לפחות עד היום גם בצלאל על פי הסקרים לא עבר לבדו את אחוז החסימה, כמובן שמאוד יכול להיות וזה השתנה, אבל עד כה לא נערך שום סקר שפורסם לציבור שבדק את זה, והלוואי וגם לא נצטרך שיהיה כזה). ואגיד עוד דבר שאני יודע שהוא לא פופלרי, אבל לשניהם גם לא תזיק שמפלגת נעם תהיה לצידם. כי שאני נסעתי מידי יום מהבית לעבודה במרכז הארץ, ראיתי בצמתים את פעילי נעם יום אחרי יום. בסופו של דבר יש גם יתרון באולי להיות חלש, אבל כל מי שאיתך נאמן לך עד הסוף ומשמש כחייל.
ואם נחזור לאיתמר בן גביר ולמה אני חושב שכוחו גדל? הסיבה לכך היא כי שאתה בכנסת הרבה יותר קל לכל פוליטקאי להוכיח את עצמו. הכנסת היא נקודת המבחן של כל פוליטיקאי ואני חושב שאיתמר בן גביר מספק את הסחורה שמצופה ממנו. לא סתם ח"כ קטי שטרית העלתה את הנושא הזה בישיבת הליכוד לפני שבועות אחדים. הם רואים את התמיכה בבן גביר עולה בקרב מצביעי הליכוד, ולא רק שם.
לפני כחמישה חודשים יצא לי להפגש עם קבוצה של חבר'ה בני 19-20, חילונים מכל רחבי הארץ. כאשר הצגתי את עצמי ובין היתר סיפרתי על עצמי ובמה אני עוסק ונגעתי בכך שעבדתי עם עוצמה יהודית, רבים מהם אמרו לי שהם הצביעו ליכוד בבחירות האחרונות ופעם הבאה הם יצביעו לבן גביר. אחד בגלל שהוא העביר את הלשכה שלו לשייח ג'ראח, השני טען שהוא הייחדי שעומד על שלו וכו'. אס אני לא טיפש, אני לא קונה כל דיבור שכזה ומתרגם אותו ישר למנדטים, אבל עם זאת זה מראה שבן גביר מצליח להמשיך לגעת באנשים נוספים. אגב, גם סמוטריץ' עצמו לפי הראיון בבשבע, מכיר בתופעה הזאת.
בכל מקרה אני מעדיף להתבדות פעם אחר פעם מאשר לפסול מלכתחילה את ההוא, או לערער על הלגיטימיות של האחר. הייתי מספיק מעורב בעבר בשביל להכיר את הפוליטיקה, ובמיוחד את הפוליטיקה המגזרית, ואני לא תמים. אבל במיוחד בגלל זה אני לא מתרגש מאמירה של איתמר שאם הוא רץ לבד הוא עובר את אחוז החסימה, ולא מתרגש מאמירה של סמוטריץ' שהוא יקבל עשרה מנדטים. בסופו של דבר כאמור, אין להם ברירה אלא לשלב כוחות ואם התהליך הראשון בכך הייתה הסכמה שכל אחד בונה את רשימתו לבד אבל ממשיכים ביחד, לי אין אלא לשמוח מכך שבמקום לריב הם הגיעו להסכמה ולקוות שכך יהיה גם בעתיד, מתוך כבוד והערכה אחד לשני, כפי שהיה ניכר שיש מאותו הראיון בבשבע.
ולנקודה הבאה. כאשר מסתכלים לאחור בוודאי שטעיתי לא מעט. אבל אי אפשר להתעלם מכך שבסופו של דבר הם כיום ביחד, שותפים לאותה המפלגה, בדיוק כמו שקיוויתי שיקרה (אולי למעט הבית היהודי, שהפתיעו את כולם). בשורה התחתונה מכהנת היום בכנסת מפלגה שאני שלם איתה ורוצה בהצלחת כל הנוכחים שבה. בהצלחתו של בצלאל, בהצלחתו של איתמר וכן, גם בהצלחתו של אבי מעוז שאיני ממצביעיו אבל כאמור אני רואה בכך ברכה שהוא חלק מהרשימה.
אז למה בעצם עליי לחשב מסלול מחדש? אני רוצה בהמשכו של המסלול הקיים. שכל מפלגה תביא את האנשים שלה, אבל לגוף אחד חזק ומאוחד. שכל מפלגה תפנה לבייס שלה אבל נביא לכך שזה יצור מפלגה שמייצגת את כלל המגזר לצד המאמינים בדרכה, המסורתיים, החרדים וכו'. אז לא, אני לא מחשב מסלול מחדש, אני מעדיף להיות התמרור שמסמל לא לסתות מהדרך, כי ב"ה עכשיו אנחנו על דרך הישר.
על דרך הישר הזו היינו כבר בסבב א'.אריאל יוסף
אתה רואה שבקלות אפשר לסטות ממנה ואני הייתי הראשון כאן להזהיר.
אתה התכחשת לאזהרותיי כמו שאתה עושה עכשיו. כולנו יודעים איך זה נגמר.
בצלאל ומפלגתו חזקים היום יותר משהיו אי פעם.
מרבית מצביעי נעם יצביעו לבצלאל (כאשר הוא לא עם 'ימינה') גם בלי אבי מעוז.
הציבור של מאוכזבי ימינה שמחפש בית פוליטי יכול למצוא אותו במפלגת הצה"ד,
ועוצמה ונעם מבריחים אותו. תרצה או לא.
אני לא יודע אם אתה עוצם עיניים, פספסת כמה דברים או שאתה עושה את עצמך,
אבל אבי מעוז בחודשים האחרונים הלך על הראש של בצלאל ואיתמר שוב ושוב:
אחרי עלייתו של בן גביר להר הבית הוא קיבל מכתב פומבי מרבני נעם:
הרב צבי טאו לבן גביר: "מעשה חמור" | ערוץ 7
ואבי מעוז מזכיר בכל הזדמנות שהוא היה מוכן לממשלת ימין עם רע"מ,
ו-"על מי שמנע זאת לערוך חשבון נפש" כלשונו:
אבי מעוז באולפן ערוץ 7: "מי שהתנגד לממשלת 59 עם הימנעות רע''מ יעשה חשבון נפש" | ערוץ 7
ושוב:
יודעים לעשות פוליטיקה - עולם קטן
היו עוד כמה מהלכים שלהם נגד השותפים שלהם.
אלה אנשי ה"ה וזו דרכם מאז ומעולם ואכמ"ל.
האמירה של בצלאל בריאיון בעניין נעם לא באה בחלל ריק.
הם לא רואים שום ערך מוסף באבי מעוז ולא מעוניינים בשותפות איתו.
אתה אולי יודע ואולי לא מה קורה ביניהם. אני יודע.
עמדתי על כך בשולי מאמר שפרסמתי כאן לפני מספר חודשים:
את הוויכוחים הם מנהלים ביניהם. לא בתקשורת. הרבה דברים לא מתפרסמים.
בקדנציה של תשס"ט-תשע"ג בין הוויכוחים בתחילת הקדנציה על הצטרפות לממשלה,
לבין הדיונים על איחוד עם הבית היהודי היה הרבה זמן של שקט. ההתרשמות שלי היתה שעובדים יחד.
אולי אני פספסתי כמה דברים...
אתה יודע יותר ממשהו על מערכת היחסים שלי עם עוצמה יהודית,
ואתה מבין מצוין שזה קשקוש לטעון "הוא תמיד יצא לא טוב" וכו'.
לא זכור לי שפסלתי מישהו בדיון הזה, כך שאיני מבין למה הכוונה בשלוש הפסקאות האחרונות שלך.
הפסקה האחרונה שלך מגוחכת. לא טענתי שאתה צריך לחשב מסלול מחדש בנוגע ליעדים,
אלא בנוגע להערכות שלך (שלראשונה אתה מוכן להודות שטעית בהן לא מעט...).
אתה (ורבים אחרים) היית בטוח שיהיה בסדר ודוקא בגלל זה סטינו מהמסלול.
לו היית שותף להערכות שלי אחרי סבב א' (וגם במהלכו), אולי בנט לא היה היום בפוליטיקה.
אני מעדיף להזהיר מפני סטיה ולהתבדות מאשר להיות בטוח שהכל יהיה בסדר ולהתבדות.
יש סבירות לא קטנה בכלל כרגע שהחיבור הקיים לא ימשיך בבחירות הבאות.
נכון לעכשיו ברור לי שבסבב הבא מישהו (או יותר) יישאר בחוץ.
השאלה היא אם אתה רוצה לוודא שהוא ימשיך או לקוות שהוא ימשיך בלי לעשות דבר בנושא,
ואז לגלות שכשלא פועלים כדי שמשהו יקרה, הוא עלול לא לקרות...
@מרדכי, אתה יודע היטב שהייתי בסבבים הקודמים בצד שעשה ככל יכולתו כדי לוודא.
פעמים הצלחנו יותר ופעמים פחות.
אתה היית בצד שקיווה והופתע יותר מפעם אחת מהתוצאה...
לי זה נשמע יותר כמו תירוצים לחוסר מעש. אם נעים לך שם - בהצלחה.
היום אתה מודה שטעית לא מעט. אולי יבוא יום שגם תודה שצדקתי... 
אני אשמח להתבדות. אני חושב שאם תתבדה (שוב) אתה תשמח קצת פחות...
לשמחתינו (ולצערנו) יש עכשיו משהו שהיה חסר במועד א'מרדכי
האחדות במועד א' התפרקה כי לא היה אימון בין כל המרכיבים. הקשר שהיה קצר, לא נבנה כמו שצריך, וברגע שיצאו לבחירות כעבור חודש וחצי בלבד, אז זה נקרע לחלוטין. זה התחיל ברמזים שפיזרו בסביבת הרב רפי על כך שיקח זמן עד שהוא יכבד את ה'נורווגי' והמשיך לתדרוכים נגד בן גביר מהשניה שיצאו לבחירות.
היום יש שני דברים שמנטרלים את זה. הראשון זה שאין אף אחד מראשי הסיעות שמרכיבות את המפלגה שמצא מחוץ לכנסת. כולם בפנים ואין משהו שיכול לעקב או למנוע את כניסתם. הדבר השני שלא היה אז ויש היום זה זמן לעבוד ביחד, וכשעובדים ביחד נבנה גם אימון.
והאמת היא שאני לא צריך להסביר את הנושא הזה, בצלאל סמוטריץ' עשה את זה בשבילי. אתמול הוא התראיין בערב ההשקה של ערוץ 14 (ערוץ 20 המתחדש) ליערה זרד ובועז גולן ואמר דברים מאוד ברורים.
סליחה מראש שאני לא מצטט מילה במילה, בכל זאת שידור חי, אבל בגדול סמוטריץ' היה הסנגור של איתמר למה (בינתיים) הוא לא רץ באותו פריימריז. לדבריו לבן גביר יש את המפלגה שלו וגם הוא (סמוטריץ) לא התאחד עם הבית היהודי בשביל לשמור על העצמאות שלו. אז נכון, אומר סמוטריץ, הייתי מעדיף שהם גם יתמודדו וכך נמנע את כיפופי הידיים, אבל זה תהליך שצריך ליבנות על אמון.
באותם המילים דיבר סמוטריץ' על הקשר היום יומי עם איתמר ועל שיתוף הפעולה הצמוד והפרגון ההדדי. לא נשמעה שום ביקורת והדברים נשמעו כיוצאים מהלב ולא כהצגה לתקשורת ולראיון. לגבי נעם, בהתחלה אמר סמוטריץ' כי (ופה אני כן מצטט) "החיבור עם עוצמה יהודית ונעם הוא טוב", עם זאת כאשר. נשאל על הפריימריז הוא התעלם בנוגע לשאלה לגביהם, מה שכמובן מסביר את עמדתו בנושא, אבל בנושא זה כבר הבנתי שהוא לא מעוניין בהם (לפחות כמפלגה חיצונית). אבל דווקא הפער הזה בין ההתייחסות בין השניים הוא העד הגדול ביותר לכך שאני יכול להיות, לפחות בנקודת הזמן הזאת, אופטימי ורגוע.
באשר לנעם אז כאמור הסיפור הוא שונה, אך עם זאת אני, כמרדכי, וודאי שאני רוצה שהשותפות בין הצדדים תשאר. אומנם אני עולה להר הבית ונעם מתנגדים, אבל זאת זכותם גם אם אני חולק עליהם. מותר גם לרב טאו לחשוב אחרת מהרב דרקומן בנוגע לשותפות עם רע"מ. אנחנו מגזר אחד שמורכב מגוונים שונים, ומפלגה מגזרית מטרתה לתת ביטוי לכולם, לא רק לסקטור שמתאים לי. כמובן שגם נעם צריכה ללמוד להתרגל לעניין השותפות, ובהחלט את רוב הטעויות הם עשו בתחילת הדרך. כאן אני חוזר למה שכתבתי בתחילת דבריי בהודעה זאת. לצערנו יש כעת ממשלה והבחירות לא באופק, נכון לזמן כתיבת שורות אלו (קצת קשה לדעת כשיש את אבידר במשחק), ויכול להיות שבזמן הזה העבודה המשותפת (עליה העיד סמוטריץ') תגרום לכך שיבנה גם איתם יחסי אימון ועבודה. מי שירוויח מכך זה המגזר כולו.
כאן אני מבקש לחזור אחורה לטענה שאיתמר ואבי מבריחים קולות של אנשי הציונות הדתית. אם אנחנו לא נדע לקבל כל אחד באשר הוא, דעותיו והשקפותיו, לא נוכל להלין על הבחור מגבעת שמואל או אפרת (וסליחה על הסטריאוטיפ) שלא רוצה להצביע לציונות הדתית בגלל עוצמה יהודית או נעם. יותר מזה, בעבר היה זה סמוטריץ' שעליו טענו בבית היהודי דאז שהוא מרחיק מצביעים, ולבסוף הוא סלל את דרכו למיינסטרים. במבחן התוצאה, בן גביר עושה את אותה הדרך ולכן אני עדיין מתקשה להבין מדוע סמוטריץ' יכול להגיד שכוחו גדל ואיתמר לא. אני כאמור, מאמין שכוחם של שניהם גדל, והמשך ריצה משותפת יגדיל את כוחם עוד יותר משבעת המנדטים שניתנו להם אתמול בסקר של דיירקט פולס. לא חושב ש10-12, אבל גם 8-9 זה הישג משמעותי.
לא אמרתי שאתה ספציפית פסלת משהו, זאת הייתה אמירה כללית איפה אני רוצה להיות. ואני רוצה להיות במקום שמייצג את כולם ולא רק אותי ואת דומיי. עם איתמר ובצלאל קל לי להזדהות, אבל כאמור אשמח לראות גם את נעם והבית היהודי לוקחים חלק בשותפות הזאת.
בשורה התחתונה אני חוזר לנקודה שבה נפתח הדיון. כרגע אין מריבות בין האנשים המדוברים בשרשור זה, ושניהם מדברים ביושר ובאמיתיות על שיתוף פעולה הדדי (לא רוצה לחשוב שסמוטריץ' משקר). בחירות אין באופק שבגללן עכשיו 'צו השעה' לפעול לאחדות בזמן שיש אחדות. משמע מכל זה, שמה שיוצר את המתיחות זה רק הקרבות האלו, ובדיוק בגלל זה אני חושב שצריך להימנע מהם. מקווה שהבהרתי את עמדתי, כי יותר מזה כבר יהיה לי קשה להסביר מדוע האשמות האלה מצד פעילים/מצביעים אחד כלפי השני, כפי שהיה בתחילת השרשור, מיותרים.
אתה יוצא מנקודת הנחה שהקשר בין בצלאל ואיתמראריאל יוסף
זהה לקשר בין בצלאל ואבי מעוז ולא היא.
אם מספק אותך ההחיבור בין עוצמה לצה"ד ולא אכפת לך שנעם יישארו בחוץ - אתה יכול להיות קצת יותר רגוע.
אבל כמו שלקח לך זמן להבין שנעם לא ממש רצויה (מזכיר שטענתי זאת לפני שפורסם הריאיון עם בצלאל),
יקח לך כנראה גם זמן להבין שיש כמה תרחישים אפשריים שאתה מתעלם מהם ויכולים לפרק את העסק גם עם עוצמה (אגב - בצלאל גם רמז עליהם אבל כנראה לא תפסת. כרגע הם לא חותמים על ריצה משותפת בעתיד ולא בכדי ואכמ"ל).
איתמר כבר הוכיח שהוא יודע לעשות טעויות ולא לומד מהן (לא נעים לומר, אבל גם בזה אתה איתו...).
לגבי הטענות על הרחקת מצביעים - לא משנה מה אתה חושב. משנה מה קורה בפועל.
יש כשני מנדטים לפחות של מצביעי ימינה לשעבר שמחפשים בית פוליטי.
הם יכולים למצוא אותו אצל בצלאל, שיקלי (אם יקים מפלגה) או הליכוד.
לא אצל איתמר ולא אצל אבי מעוז. לכן גם בצלאל מתחזק יותר מהם.
כהערה אוסיף שאיתמר כבר עקף את בצלאל משמאל כמעט בכל נושא...
זה לא עוזר לו יותר מדי לקבל "הכשר", אבל זו לא הנקודה כאן מבחינתי.
אם אתה רוצה אחדות אתה צריך לפעול בשבילה. הוכח יותר מדי פעמים שהיא לא מובנת מאליה.
אתה מקבל אותה כמובנת מאליה ולכן היא מתמוססת לך שוב ושוב.
פעם ידעת לפעול כדי ליצור אחדות. מתברר ששכחת איך עושים את זה או למה זה חשוב. חבל.
נבהיר את הנקודה בפעם האחרונהמרדכי
לפני שאני פועל לאחדות בין ראשי המפלגות (כפי שעשיתי בכל מערכות הבחירות האחרונות, כולל הבחירות מערכת הבחירות האחרונה שחברתי לעזור לגוף שאולי הוא לא הבית האידואולוגי שלי, אבל עשיתי את זה למען אחדות של כל ארבעת המפלגות), אני קודם כל מבקש שהמצביעים עצמם יפסיקו לריב על שטויות. ולקחת חצי ציטוט של איתמר ולהשמיט ממנו את כל העיקר שבו הוא מדבר על הרצון שלו לאחדות והמשך השותפות, אז כן זו מריבה טיפשית ומיותרת על שטויות. זאת עמדתי מתחילת השרשור, ואין קשר עכשיו לייחסים בין המרכיבים.
כפי שכבר ציינתי בעבר ובשרשור זה, למצביעים ולפעילים יש אפשרות להשפיע לא מעט על מנהיגי המפלגות. לכן, כאשר אני פועל לעצור דיונים מפלגים מסוג זה, שעושים קרע בין המצביעים השונים, אני פועל לאחדות לא פחות. בעיניי זה כעת צו השעה, וכך המשיך לעשות. פה, וביתר הרשתות החברתיות שיש אנשים שונים שמחפשים את הנקודות האלה ליצור מתחים חדשים/נוספים.
בתקווה שכעת אפשר לחתום את הדיון.
הקרע הוא עובדה.אריאל יוסף
הסירוב למיזוג מלא הוא התוצאה שלו.
אבהיר שוב כדי שאתה תבין:
בפריימריז משותפים מקומו של איתמר מובטח.
גם ה"ה תקבל ייצוג לפי כוחה היחסי בין המתפקדים.
למו"מ לקראת סגירת רשימות יש דינמיקה משלו,
וכפופי ידיים למרות הצהרות על רצון לאחדות ראינו כבר וראינו איך הם נגמרים.
ההצהרות לא מעניינות אותי. לא ייאמן שאתה רואה אותן שוב ושוב ושותה אותן במין התמכרות מתוקה לאשליות.
אלה השטויות כאן, אם חיפשת אותן. לא הטענות שלי.
אני למוד ניסיון ולא סומך על הצהרות שאין מאחוריהן שום דבר חתום ואפילו כתוב.
אתה יכול להמשיך לטמון את הראש באדמה, לא ללמוד כלום
ולטעון שאתה מקדם אחדות כשאתה נמנע מקידום מיזוג מלא שפירושו אחדות אמתית. בהצלחה.
אגב - הנה עוד דיבורי אחדות בשבילך, @מרדכי:
ח"כ אבי מעוז: הבית היהודי צריך להיות חלק מרשימה מאוחדת | ערוץ 7
אני תוהה אם אתה קונה גם את ההצהרה הזו.
כנראה שקטונתי מלהבין את המושג אחדותמרדכי
אם אחדות זה לתקוף את בן גביר על חצי משפט שאפילו לא חריג כשהוא בא מצד פוליטקיאי, אז אני לא שם. אם אחדות זה לתקוף את נעם שיוצאים למפקד על מנת להגדיל את כוחם (וממש לא אכפת לי אם הם מצליחים או לא, כי זה ממש לא הסיפור כאן), אז במחילה, אני לא אתן לזה יד. אנעי מעדיף לשבת "בחוסר מעש" מאשר לתקוף את ההוא או לעוות את דבריו של השני בשביל להוציא אותו רע.
מצד שני, כשאני רואה את אבי מעוז, קורא לצרף את הבית היהודי לאחדות. לא מדובר בבית היהודי של הרב פרץ ולא במפד"ל של צבי הנדל. מדובר כאן בחגית משה שרחוקה מהשקפותיו של מעוז כרחוק מזרח ממערב, ולא מן הנמנע לומר שהם מייצגים צדדים שונים של הקשת הרחבה הנקראת הציונות הדתית. במקרה שכזה אז בוודאי שארצה למנף את האמירה החשובה הזאת, ובוודאי שלא הזלזל בה.
זה אולי מתחיל מהצהרה חלולה, אבל אם יצליחו לרתום את הציבור לכך, בדיוק כפי שעשו במערכת הבחירות הקודמת, אז זה יכול להצליח. כך בעיניי פועלים למען אחדות. להדהד את האמירות החיוביות, להפוך את המילים למציאות. פה אני נמצא.
לגבי מיזוג מלא, אולי יבוא היום שבעז"ה נגיע גם לזה. אבל עד אז, כאמור, סמוטריץ' בעצמו ובקולו (ולא כהצהרה בעלמא) הסביר מדוע זה עוד לא קיים, בדיוק כפי שהוא לא התאחד עם הבית היהודי היי אז לפני כמה שנים.
אני מבין שכבר הפסקת לשכוח איך ניסית ליצור אחדותאריאל יוסף
בין אלי ישי למרזל. רמז: לחצת עליהם לרוץ יחד. כולל מתקפות. זה לא ההבדל בינינו.
הסיפור הוא לא להוציא רע את פלוני, אלא לוודא שימשיכו יחד.
זה אכן יפה מאוד שנעם רוצה לצרף את הבית היהודי,
אבל אולי כדאי גם להזכיר כמה אנשי ה"ה גיבו את הרב רפי בתור יו"ר המפלגה הזו...
חגית משה לא רחוקה מהשקפותיו של מעוז כרחוק מזרח ממערב.
די אם אזכיר את זאת: https://twitter.com/akivanovick/status/1348729864828948481
"הדהוד ההצהרות" (או "מינוף" שלהן) שאתה חפץ בהן נעשה לא מעט בסבבים הקודמים וכולנו יודעים איך הם נגמרו (אני חושב שגם אתה עצמך עסקת במלאכה הזו לא פעם). כן, גם כשלא היו "הצהרות בעלמא" אלא בעצמם ובקולם. כן, גם הצהרות של סמוטריץ'. הנה דוגמה לאחר הכרזה על בחירות: בצלאל סמוטריץ' לערוץ 7: "נרוץ עם בנט, יחד נביא הישגים" | ערוץ 7
נכון, קרו דברים אחר כך וגם הפעם יש כמה תרחישים שיביאו לפיצול שאתה מתעלם מהם (לא, בצלאל לא יחתור לשמאל ובן גביר ינסה להציל את הימין. נסה שוב).
היו לו גם הצהרות "בעצמו ובקולו" על מיזוג עם הבית היהודי. כולנו יודעים איך זה נגמר, אבל אני מניח שאתה עדיין מקווה שיבוא היום שבעז"ה יגיעו למיזוג מלא ביניהם...
גם הצד השני הצהיר הצהרות כאלה - הנה לך הצהרה רגע לפני סגירת הרשימות "בעצמה ובקולה":
https://www.haaretz.co.il/news/elections/1.9506787
כולנו יודעים לאן היא הלכה בסופו של דבר.
ראיתי עשרות הצהרות ברורות כאלה מצדדים שונים כמה וכמה פעמים ואני חושב שאתה מעדיף שלא אעלה כאן את מספר הפעמים שבן גביר הודיע על אחדות בסבבים ב' וג'...
אז ברשותך, אני לא מתרגש מאמירות. מיזוג מלא עכשיו זו אחדות ורק לחץ על ראשי המפלגות להגיע אליו יביא אותה ורק ככה רותמים את הציבור באמת והופכים את ההצהרות למציאות. מעשים (ואמירות) שיגררו אותנו למו"מ עד הרגע האחרון לא מרשימים אותי, במחילה, ובלוקים טכניים עם כפופי ידיים עד הרגע האחרון מוציאים לציבור את המיץ, ויוצרים תחושה של "אחדות" מאולצת עם טעם רע (כמובן, בהנחה שהם באמת נגמרים באחדות...). בסרט הזה כבר היינו. אתה, כנראה, עדיין חי בו או נהנה לצפות בו שוב ושוב. אני לא. זה ההבדל האמתי בינינו. לא דרכי הפעולה.
עם יכולת הניתוח והליבון הזו, אתה מתבזבז פה...הָיוֹ הָיָה
תודה
מוזמן להמליץ עלי כפרשן פוליטי לכלי תקשורת...אריאל יוסףאחרונה
עופר וינטר: עם בנט אני לא אלך.איתן גיל
נפתלי בנט: אני עם לפיד לא אשב.
אני מאמין לשניהם במידה שווה.
אני מבין שבדוברות הליכוד החליטו למחוק את וינטרהסטורי
אני בעד למנות את וינטר לרמטכל.קעלעברימבאראחרונה
אז הגיע סקרכמו🐌תמס
שהתעניין לדעת למי אני מצביעה.
אז זה לא כמו לכתוב כאן
ולקבל עגבניות 🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎
אבל בהחלט אחרי שראיתי פה עם מי יש לנו עסק.
היה קל לענות.
פעם ראשונה שחציתי לשמאל.
אז אם כברשלג דאשתקד
מנסור עבאס?זיויק
איך שאני זוכר כאן הודעות קודמות שלךהסטורי
בכל מקרה, הכותרת שנתת לא משמעותית. נשמח לדעת למי את טוענת שתצביעי ולמה.
אני מציע שתצטרפי ללימור לבנתאיתן גילאחרונה
בפעם ה- 17 היא עזבה את הליכוד
שאלה רגישה: טריגר- התאבדויות בצה"ל והתאבדויות בכללפתית שלג
בעקבות זה הרחבה משמעותית בזכויות המשפחות השכולות
זה נושא גדול, ואני כמובן לא פסיכולוג, וכותב את זה בתור אזרח מתוך דאגה אמיתית לשלום הלוחמים ומתמודדי הנפש אחרי מלחמה, כי להבנתי היחס הציבורי הוא גורם משמעותי שיכול להשפיע על אדם בנקודת הקצה שלו-
האם אתם חושבים שאין סכנה שזכויות והטבות והוקרה וכבוד למשפחות השכולות, במקרים שבהם הן שוות לזכויות משפחות שיקיריהן התאבד על מדים, לא יכולה לתת מעין פתח למתאבדים עתידיים ח"ו?
זאת אומרת- לפעמים אדם חושב להתאבד ומה שמחזיק אותו להתמודד, לשרוד, ולבחור בחיים זה המחויבות למשפחה הקרובה לו, או לפעמים המחשבה על שמו הטוב ואיך יחקק זכרו, ומה הוא ישאיר בציבור. אבל במקרה כזה שהוא יודע שהוא יקבל כבוד והבנה, ותמיכה גדולה במשפחה שלו- לא יכול להסיר לו מחסומים בדרך אל הוויתור על חייו?
זה נכון גם לעניין קולות הלכתיות וחמלה ציבורית בכבודו של מאבד עצמו לדעת, שצריך עיון ודקדוק שלא לייצר יותר מידי הבנה וחמלה שיכולות להסיר מחסומים בפני האדם שהיד שלו על ההדק ח"ו.
כמובן שגם יד נוקשה מאוד כלפי מתאבד יכולה למנוע ממתמודד לחשוף את הקושי שלו ולהשתקם.
(מזכיר לי שפעם ראיתי נתון (אולי היום כבר לא אקטואלי) שאומר שיש יותר נשים שמטופלות בקשר לנסיון התאבדות מאשר גברים, אבל שיש יותר גברים מתאבדים בפועל מאשר נשים (פערים מספריים ענקיים). המרצה ניסה לתת הסבר שהרבה פעמים הבושה\אגו של הגבר מלנסות ולא להצליח, גורמת לו להיות חד יותר ברגע הקצה (מן הסתם הוא הביא עוד טיעונים, אבל זה זכור לי הכי חזק, ויכול להיות שהוא היה העיקרי יותר)
שנזכה ל "ונתתי שלום בארץ", "ושמחת עולם על ראשם"❤
נ.ב התחלתי לכתוב על התאבדויות בצה"ל, אבל כנראה שהשאלה העיקרית היא כללית- איך היחס שלנו למתאבדים יכול להשפיע על אדם שנמצא בנקודת הקצה?
אתה מציג דרך לוגית של סיבה ותוצאהזמירות
אבל אנשים שהגיעו למצבים פסיכוטיים קשים, פוסט - טראומה, דיכאונות עמוקים, שרואים במוות פתרון למצוקתם העצומה, כנראה שלא טרודים במחשבות לוגיות שכאלו.
אנשים עם משפחות, שיש להם ילדים שיגדלו כיתומים ללא אבא, משאירים אישה ש תצטרך להתמודד עם האו דן העצום - ועדיין כל זה לא עצר את אלו ששלחו יד בנפשם. הראש שלהם לא עושה ניתוח לוגי הגיוני.
ברור שהוא לא טרוד בזה וזה מעשה רגשי לגמריפתית שלג
אבל ברור גם שסיבות לוגיות מסוימות יכולות להרחיק אנשים עם נטייה לאובדנות ממעשה בפועל ומעודדות אותם להשתקם, ומן הסתם סיבות לוגיות אחרות יכולות להקל יותר על התפרצות רגשית כזאת.
זה נכון, אבל מה המשפחה אשמה?קפיץ
היא לא אשמה בכללפתית שלג
בדיוק כמו משפחה שיקירה התאבד בתור אזרח, ומקבלים מעטפת הרבה פחות רחבה.
זה לא אותו דברזמירות
לא תמיד מדובר במי שחווה טראומות במסגרת הצבאיתפתית שלגאחרונה
אבל גם אם כן, ורוצים להוקיר את זכרו, צריך לחשוב איך זה ישפיע הלאה.
אחי השמאלני,אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנhamedinai
אחי השמאלני, שאלה אליך בכנות:
אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנים ב-7 באוקטובר, אלא "רק" המצב הבסיסי הזה:
צה"ל לא מסוגל למנוע מתקפת פתע על הגבול, ובשעות הראשונות יש בלבול עצום, קריסת תקשורת, כוחות מפוזרים – ולוקח בערך 10–12 שעות עד שמתחילים להתארגן מחדש בצורה משמעותית,
איך בדיוק אתה לא מפחד ממצב דומה – אבל בסדר גודל הרבה יותר גדול – אם ניסוג גם מיהודה ושומרון?
הרי אורך הגבול עם יו"ש הוא פי 4–5 מהגבול עם עזה (תלוי איפה בדיוק מודדים), וביחד עם רצועת עזה מדובר על פי 6 בערך.
אם מחר בבוקר יקרה משהו דומה – חמאס מעזה + חיזבאללה/ג'יהאד אסלאמי/כוחות מקומיים מיו"ש תוקפים בו זמנית – כמות הקורבנות הפוטנציאלית יכולה להיות פי כמה
כל המרכז (גוש דן, השרון, ירושלים) הופך להיות חזית ממשית, לא רק עורף
אין לאן "להימלט" פנימה כמו ב-7/10
אין מספיק כוחות סדירים שיוכלו להגיע במהירות לכל כך הרבה נקודות פריצה בו זמנית.
אז איך אתה – בתור אחד שמבין ש-7/10 קרה בלי "בגידה" אלא בגלל חולשה מבנית ומבצעית – לא רואה בזה סיכון קיומי ממשי?
מחכה לשמוע את ההיגיון שלך.
התזה של השמאל הציוני בישראל מוכר וידועפ.א.
התזה של השמאל הישראלי (הציוני ברובו) בעד פתרון שתי המדינות והחזרת שטחים מבוססת על שילוב של טיעונים דמוגרפיים, מוסריים, ביטחוניים ומדיניים. המטרה המרכזית אינה רק פתרון הסכסוך, אלא הבטחת עתידה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.
להלן עיקרי התזה מחולקים לנושאי ליבה:
1. הטיעון הדמוגרפי: שמירה על הרוב היהודי
זהו אולי הטיעון המשמעותי ביותר בשמאל הציוני. התזה גורסת כי שליטה ארוכת טווח על מיליוני פלסטינים ביהודה ושומרון ובעזה מעמידה את ישראל בפני בחירה בלתי אפשרית:
* מדינה יהודית או דמוקרטית: אם ישראל תספח את השטחים ותעניק לפלסטינים זכויות אזרח, היא תחדל להיות מדינה עם רוב יהודי מוצק.
* סכנת האפרטהייד: אם ישראל תספח את השטח אך לא תעניק זכויות אזרח מלאות, היא תהפוך למדינת אפרטהייד ותאבד את אופייה הדמוקרטי ואת הלגיטימציה הבינלאומית שלה.
הפתרון: היפרדות מהפלסטינים למדינה משלהם כדי לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית.
2. הטיעון הביטחוני: יציבות מול שליטה
בניגוד לתפיסת הימין שרואה בשטח נכס אסטרטגי, השמאל טוען כי:
* נטל ביטחוני: השליטה באוכלוסייה אזרחית עוינת מחייבת הקצאת משאבים עצומים של צה"ל, שוחקת את הצבא ויוצרת חיכוך מתמיד שמייצר טרור.
* גבולות מוסכמים: הסדר מדיני יביא להכרה בינלאומית בגבולות ישראל, שיתוף פעולה ביטחוני עם המדינה הפלסטינית (שתהיה מפורזת) וקואליציות אזוריות עם מדינות ערב המתונות נגד איומים כמו איראן.
3. הטיעון המוסרי והמשפטי
השמאל מדגיש את ההיבט של "סיום הכיבוש":
* זכות להגדרה עצמית: כשם שלעם היהודי מגיעה מדינה, כך גם לעם הפלסטיני יש זכות להגדרה עצמית.
* השחתה מוסרית: שליטה צבאית על עם אחר לאורך עשרות שנים משחיתה את החברה הישראלית, את ערכי צה"ל ואת המוסר הציבורי.
* המשפט הבינלאומי: השטחים נתפסים כשטחים כבושים (או "מוחזקים") על פי הדין הבינלאומי, והמשך ההתנחלות בהם נתפס כבלתי חוקי ומבודד את ישראל בעולם.
4. הטיעון המדיני-כלכלי: השתלבות במרחב
* לגיטימציה בינלאומית: פתרון הסכסוך יסיר את איום הסנקציות, החרמות (BDS) והבידוד המדיני של ישראל במוסדות כמו האו"ם או בית הדין בהאג.
* צמיחה כלכלית: סיום הסכסוך יפנה תקציבי עתק מהביטחון ומההשקעה בתשתיות בשטחים לטובת רווחה, בריאות וחינוך בתוך הקו הירוק ("דיור ולא שטחים")
גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, לא יפרקו מחנות פלhamedinai
אם פונים שמאלה זה לא נגמר רק אם ילכו עד הסוף לפרק לגמרי את המדינה, חס וחלילה.
מצד שני, אם הולכים ימינה ומחזיקים את שטחי ארץ ישראל, אי אפשר לספח עכשיו את השטחים, כי אז הערבים ביחד עם השמאל יהיו רוב.
חייבים קודם לעודד בדרכי נועם ובדרכי שלום - על ידי מתן הטבות כספיות וכל עזרה אפשרית - הגירת אלו שקיים חשש סביר שהם לא רוצים שתהיה ליהודים מדינה, שיהגרו אל מחוץ לגבולות ארצנו. משימה קשה, וצפוי שהשמאל יפריע, אבל אין ברירה, אם רוצים להגיע לאיזשהו פתרון יציב. ובסוף גם השמאל יודה לנו על זה.
כמדומני שמעטים ביותר אותם שרוצים להתנתק מ*כל* יו"שפתית שלג
כל שכן עזיבה צבאית
אין אמצע. אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהםhamedinai
וגם אם חלקם יתפשרו, אחרים לא יסכימו. ואנחנו כבר מכירים שיש להם אש"ף, חמאס, ג'יהאד, החזית העממית ועוד, ומה שסוכם עם אחד או כמה מהם לא מחייב את השאר. אם כן, יצטרכו לסגת עד הסוף, כולל ירושלים, אחרת כל ההשקעה בשלום תהיה לשווא.
לא חושב שאני שמאלני, אבל גם לא חושב שהיתה בגידהאנונימי חדש
אני לא זקוק לתזה המורכבת הזו (של הבגידה).
אני חושב שהבעיה היא יוהרה מטורפת של אנשים מסוימים... נראה לי שברגע שמבינים את זה- זה גם עונה גם על השאלה שלך בקלות יתרה, הם לא חוששים לזה...
אותו דבר יכול לקרות גם כשיו"ש בידינו…רוני 1234
עקרונות לסיום המלחמהרועישםטוב
מה רצית לומר כאןאיתן גיל
יש יעדים ויש מציאות. כאשר שני היהודונים וויטקוף וקושנר בוחשים בקדרה, ואינטרסים אישיים יש להם לרוב... תמשיך לבד.
למהרועישםטוב
למה אתה מאשים אחרים ולא את מי שבראש - ביבי?
האם אתה עובד כמו השיטה בת העשרות שנים שלו שהוא תמיד מוצא אחרים להאשים?
קחאיתן גילאחרונה
פירוק חמאס מנשקו- בדרך.
השבת כל החטופים- בוצע.
פירוז הרצועה- בדרך.
שליטה בטחונית- הושג חלקית.
ממשל אזרחי- בדרך
אתה הבנת את זה?
סקר- הציונות הדתית עם וינטר בראש- 6 מנדטיםאיתן גיל
וינטר מפקד מצטיין ושם שמים שגור על פיו אבל פוליטיקאי הוא לא, או למצער הוא חסר ניסיון להובלת מפלגה.
מהן עמדותיו, מה יש לו להציע ארגונית, אם בכלל, כדי לרפא את המפלגה הפצועה והכושלת הזו, אין אנו יודעים.
בטרם יעשה את שטות חייו ויסכים להוביל את המפלגה, נזכיר לו את קודמיו שהוצנחו מבחוץ: הרשקוביץ, איתם, הרב רפי, ולהבדיל בנט.
איפה הם היום.
מסתבר שיותר משהציבור סומך על וינטר, הוא פשוט דוחה את סמוטריץ', אין הסבר אחר.
אבל סמוטריץ' לא הולך להעלם, הוא ימוקם במקום השני ויחתור תחת העומד בראש, כי בחתרנות אין שני לו אחר ששמעון פרס נעלם מחיינו.
או במילים אחרות אומר הציבור הד"לי שלושה דברים: לא לפלגנות, כן לסדר יום יהודי, ואי אמון אישי בבצלאל נפתלי סמוטריץ'.
מצד שני מה שטוב לציבור הד"לי לא בהכרח יהיה טוב לוינטר.
קטע.
בערימת הקישקושים שהעמסת כאן, יש נקודת אמת אחתהסטורי
איני מכיר את וינטר ואיני יודע מה תכניותיו לחיים ובמה חוץ מפיקוד הוא מוכשר. אם וינטר באמת חושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל, היא השפעה דרך המסדרונות הפוליטיים - שיתכבד ויכנס כמספר 4/5 ברשימה, שילמד איך נראת הכנסת מבפנים, איך עובדים בוועדות, איך נראים דוחות של מרכז המחקר, יכיר מבפנים את יחסי הכנסת-ממשלה וכד'. אם הקדנציה תהיה מוצלחת, בקדנציה הבאה יוכל להיות ראש וועדה או סגן שר וכו'.
https://traffic.outbrain.com/network/redir?p=mor03zpLbHPE28H8v_I-jQBrSoRk-p5Rd2s5xP2ohFZiBbTv5JNDTzpJhZx6oD9vcKhoXIcvmyzYy_KH5vIbdb9S6GBs38j8q9Tz4euaUfO-hi63DxNubnyUyFD1wcZywN7Yr8twdGnfLQeKlm6FvZpBk2kL3l_3htcCEyAVcoJvZHQjCKY3zfn7L8Y-ko_RG4drApKs94MJ8TWrz8J1VW4q4BIxZ9YUVCKO7z1PkQv_i5n6Q6Q9rXIwWDHU0SJLMyjHMFHn-Upg-PRLWFyh6lXJUxOsU0qy1FrBtE4d7WvF6YOW-yFNREWZPpTu5dJ0zGkkqUqVSk67jmetnmD5mcypYzgDojPkmLXbP1Z-gr9EGUUarGdD9N_6eQC8nLhQuiJo_1bahz3ykByCXEWvuhwbwWXbRxS5L9NK2mmlv5wPEgcDK4-gcm01qIifKeLdjxP4NHr9dfkLOcj9BOGJanr0MDqjTRXsgRfxVqquZf3R1hxdcOqH4FikyJlHunlUEjnJlxud5ZamIgGboxUwmLdHP15NO77yKaVKMzxbhJErbryXvGFVsdJiA25s8x1YWt39TFSeY1b5Ez0wwqJCrq33VAZy1Fms1qw3pFW46sskF4HbgdpxroO1hsRt7fo0mPtbLBM9M01rSiwcQv6ZYNiuJsmMG5E0nrE7hycj0j8KizGg3Np_l3YVIWIoQAzF3Jg-5872N_dx1QqDY3KgYz7qBHRqjjBCrzWkztaTIddTPEIIHovpbOKDZXCxpQzC0EiOsft5vkI-Vi7FOrHTCKzhF9vQiPLbKNKsFHP5PsK0e3C3MCvhvADRC5VQ8QyRq0YGCKEk1U1z3GNaMD4DqsM8VXQk9Dirm0tnKUHCovxjH2ndhjnw7_WheTfbBR5OlkKI2SMdiXWm6zECiwbJ2O9Aa9DTgazrDw_3DEcNZgtCg1cjC1F2sB53q58T4LZFH24kG0nYQH_4lPgWv-hWs9nhZ0qYq5BhPBate89WIMfu8Zpabe-f1PDOhgSFLSj-hSJ3JoJhOKiOgiwMk9iLoQEkV7wMFBxvOH0UZUTp54Ph9vf7kwfxAyIymdeCABWi&c=1d201d22&v=4&ucid=PQL2yZvt
נגעתי בציפור נפשך סמוטריץ', אויאיתן גיל
קישרת עם מאמר שאומר בערך כמוני, רק ששניכם מתעלמים באופן מביך מהשאלה לשם מה ולמה מציפים את שמו של וינטר אל מול הפוליטיקאי הדגול בעיני עצמו- סמוטריץ'.
נראה לך שמישהו בליכוד יציע להחליף את נתניהו.
כך או אחרת, בעוד תשעה חודשים- גג, יתקיימו בחירות לכנסת. השאלה שצריכה להשאל כאן ועכשו היא לא מי האיש שיכול להציל את המפלגה מסכנת טביעה והכחדה, אלא מי הוא האמיץ שמסוגל לשכנע את המגזר שתם זמנה של הציונות הדתית כמפלגה עצמאית על כרעי תרנגולת.
כשבקפלן בודקים כל מיני גרסאות של חיבורים פוליטיים כדי למקסם את כוחם, במחנה האמוני- הפוך, לא פחות מחמש מפלגות מתמודדות כל אחת בנפרד על 3.5 מנדטים בסך הכל.
אציע לך לישון על זה לילה, ומחר תחזור לכאן עם תשובה.
בקיצור, דוברות הליכוד עובדת שעות נוספותהסטורי
לולי מפלגת הציונות הדתית, לא כנראה שלא היינו חוזרים להלחם אחרי הפסקת האש הראשונה ובוודאי שלא אחרי השניה. מוסדות החינוך היו קורסים ומפת ההתיישבות היתה של בלונים על חוטים בתוך מדינה פלסטינית.
מי שלא מבין את זה שיצביע ליכוד, ויתחיל להתאמן מעכשיו על מקהלת 'תפילה לעני'...
אבל אני אכן מסכים אתך בדבר אחדהסטורי
מתוך ההבנה הזאת חפשו מי הכי קרוב ליכולת לממש את ענייני הליבה בתפישת עולמכם.
זה לא רק הציבור שמחזר, אלא גם הפוליטקיאיםמרדכי
ממה שאני מכיר (ממקורות אמיניים בעיניי, אבל לא מקור ראשון), סמוטריץ' עבד מאוד מאוד קשה לנסות לגייס את וינטר מספר שתיים, וכמו שכתב @איתן גיל, הוא אכן דחה אותו. זאת אומרת שגם הפוליטקאים עצמם, וזה נכון לכולם ללא יוצא מן הכלל, מחפשים כוכבים לקשט בהם את הרשימה שלהם, ובמקומות גבוהים, ממש לא בשוליים-עד לא רייאלי.
בינתיים, זה בכל מקרה נראה שהכיוון שלו זה בכלל ללכת לבד ולא להתחבר למפלגה קיימת.
אז בזה אני לא מסכים איתו...הסטורי
האמת שהתווכחנו על עניין דומה, כשאתה תמכת במהלך של סמוטריץ' להחלפת אורי אריאל ואני טענתי שעם כל הכבוד לשיאן הכנסת, הוא רק אחרי קדנציה אחת ויש לו מה ללמוד...
מאז המציאות הפוליטית עברה טלטלות שהמציאות בהן עלתה על כל דמיון - שלוש מערכות רצופות, שתי ממשלות פרטיטיות שלא משלימות את ימיהן ומה לא...
עכשיו, אני מבין, בסופו של דבר הסנטימנט הצבאי חזק בציבור שלנו, תמיד ובמיוחד אחרי השנתיים האחרונות. מפלגה שאין לה אף אחד עם הסטוריה צבאית משמעותית, תהיה בבעיה, למרות שמצד האמת אלו שני תפקידים שונים לגמרי.
ברור שלא תסכים כמו שלא תסכים שסמוטריץ' הוא הבעיהאיתן גיל
הוא ביצועיסט מעולה, אבל מנהיג מפלגה הוא לא, ולא יהיה.
הוא בטוח שאם יקיף את עצמו בכוכבים, מצבו הפוליטי ישתפר, אבל הציבור חושב הפוך, ולראיה- גם אם יציבו מטאטא בראשות הרשימה הוא יביא מספר קולות כפול בקלפי.
לגבי וינטר, כפי שכתבתי קודם, הוא בחור טוב וכריזמתי, אבל לא אפוי פוליטית. מן המעט המצופה ממנו הוא צריך לדלג בין אולפני הרדיו והטלויזיה ולהתראיין בכל נושא רלוונטי, כדי שנדע מה הן עמדותיו, ומהו כושרו הריטורי.
חזרה לסמוטריץ', שילמד ממפלגת העבודה שהצליחה להכנס לכנסת הנוכחית על חודם של קולות בודדים, מה שהביא למסקנה מתבקשת שלמרות עברה המפואר באמת, תם זמנה. ראש המפלגה הודיעה שלא תתמודד שוב, וכל השאר חברו למסגרת פוליטית אחרת בראשות יאיר גולן.
כאמור, סמוטריץ' הוא הבעיה ולא הפתרון. בזמן שהוא מחזר אחר כוכבי קישוט למפלגתו, חברו שמחה רוטמן בורח מן הספינה הטובעת, וזו רק ההתחלה.
הוא לא יכול למכור לנו מפלגה דתית (עלאק) כאשר הנרטיב הדתי נמצא במקום 6 או 8 בסדרי העדיפות, וחבוי בפרשנות עקלתון תחת מצוות ישוב ארץ ישראל. בכל הכבוד, הציבור לא קונה...
למרות התמיכה הרחבה שיש לו בפורום זה, הוא צריך לעשות מירב מיכאלי ולזוז הצידה, ולאפשר לאחרים לפנות את ההריסות שהוא הרס בשתי ידיו השמאליות. אחריו יבוא מיזוג טכני או ממשי עם גוף פוליטי שאינו אקדח צעצוע.
המשך יבוא.
להתראיין זה ממש לא הדבר העיקרי שוינטר צריך לעשותהסטורי
השאלה המשמעותית היא מה יכולות הביצוע שלו בשדה הפוליטי. מי שרוצה להיות בכיר במפלגה ובוודאי מנהיג מפלגה (כמו שרחש השמועות טוען שוינטר רוצה) - צריך להוכיח יכולות בשדה הפוליטי. להוכיח שהוא מסוגל להעביר חוקים, להוכיח שהוא יכול לנהל סדר יום בוועדות. להוכיח שהוא מסוגל לנהל מו"מ פוליטי ולהגיע בו להישגים, אפילו שהרבה פעמים במגזר יעקמו את האף (לדוגמא - התמיכה בהסכם החטופים הראשון, תמורת הכנסת מנגנון אוטומטי של חזרה ללחימה ברגע שהעסקה קורסת). להוכיח שהוא מסוגל להתנהל עם חבריו למפלגה במנהיגות משתפת.
אגב, הנקודה האחרונה היא עקב אכילס משמעותי של הרבה גנרלים או מנכ"לי חברות, במעבר לפוליטיקה. מפקד (ובדומה מנכ"ל) רגיל לסדר הררכי שאפשר אולי לשמוע דעות אבל בסופו של דבר אם הוא הבכיר - הוא נותן פקודה והיא מתבצעת ואם יש בכיר ממנו - הוא מקבל פקודה ומבצע. המעבר למערכת פוליטית שבה גם אם הוא ראש מפלגה או אפילו ראש ממשלה - יש משמעות להחלטותיו, אבל גם לאחרים יש מילה, צריך לשכנע את הרוב וגם המיעוט במחיר לא כבד מידי יכול לפעול אחרת או אפילו סתם לגרור רגליים - קשה מאוד להרבה גנרלים.
יש הרבה פוטנציאל לוינטר, אבל יש לו הרבה מה להוכיח לפני שקופץ בראש.
אני מהמר גבוה שהוא לא יצטרף לצה"דאיתן גיל
בליכוד הוא שרוף, ולכן עליו לבחור בין בנט לבין להשאר בבית.
בנט, על פניו, לא ישוש לצרף אותו בהיותו נתפס "משיחי" ותואם סמוטריץ' שלא יחליק בגרון, ובקפלן.
בשולי הדברים נזכיר שכל הגנרלים שהצטרפו לפוליטיקה אכזבו את בוחריהם. מי יותר ומי פחות...
כולם, היינו כולל יצחק רבין, ששלושה כדורי אקדח הפכו אותו מלא יוצח פוליטי לקדוש, קדוש.
אתה מניח שהוא יצטרף למישהוהסטורי
והשאלה רק למי, לעומתך @מרדכי טוען שהוא רוצה ללכת לבד.
אתה קצת מכליל מידי, היו גנרלים שכן הצליחו כמו רפול ועוד. אתה צודק שרבים כשלו, יש סיבות טובות לכשלון. רבין גם כגנרל היה גרוע, הצליח לבנות הילה של 'ביטחוניסט, אבל מעולם לא לחם בעצמו חוץ מבאלטלנה...
כיוון שרבים נכנסו לפוליטיקה בקול רעש גדול וכשלו נחרצות, אני טוען בתוקף שאם גנרל טוב, רוצה לרתום את כחותיו, יכולת ההנהגה שלו, מסירות הנפש שלו ועוד - לעשיה הציבורית בתחום הפוליטי, עליו להתחיל מלמטה. להכנס כח"כ פשוט, אחרי קדנציה או שתיים מוצלחות להתקדם לסגן שר או יו"ר וועדה.
אני מזכיר לך שאנחנו חיים במדינת ישראלמרדכי
בשלוש שעות קורה פה מה שביתר המדינות קורה בשנה שלמה. מכיוון שעד הבחירות יש *לפחות* עוד ארבעה חודשים - זה נחשב לנצח.
וזה מחזיר אותנו לליבת הדיון פהאיתן גיל
מה יש לוינטר להציע לסדר היום הפוליטי שלנו חוץ מכלום.
במחשבה נוספת, יש מצב שיחבור לאבי מעוז, וימוקם ראשון ברשימה. < צ >
הוא הסתובב בישיבת בית אלהסטורי
מרשים שם סמארטפונים, בנעם הוא פסול...
🤣
האמת שאני מאוד מקווה (אבל כנראה אתבדה)הסטורי
מצד אחד ההנחה שלי היא שאולי הוא ימשוך מצביעים לטווח קצר, אבל לא תהיה לו הצלחה משמעותית בפוליטיקה לטווח בינוני ובוודאי ארוך.
מצד שני, אני מאוד מקווה שהפארסה של מינוי זמיר לא תחזור על עצמה והרמטכ"ל הבא יהיה מי שימונה על מנת לנער אתת צה"ל ולהחזיר אותו להיות צבא מנצח.
הצעד הראשון של רמטכ"ל כזה יצטרך להיות החלפת חלק משמעותי מקציני המטכ"ל הנוכחיים, בקצנים ששואפים לנצח ולהכריע. ככל שווינטר, אמונה, סלמון, וינר ואחרים פחות יתלכלכו בפוליטיקה (בה כנראה גם יכשלו) - תהיה יותר אפשרות להחזיר/לקדם אותם בצבא.
וינטר סיים עם השרות הצבאי שלואיתן גיל
גם אייל זמיר וגבי אשכנזיהסטורי
זמיר הובא מבחוץ כדי להחליף את הלוי הכושל, שהתפוטראיתן גיל
וכמוהו, אשכנזי הובא מבחוץ כדי להחליף את חלוץ הכושל, שהתפוטר.
שניהם היו מטבע הדברים, מינויים בדיעבד, ולא לכתחילה, ומועמדים בדרגת אלוף.
וינטר לעומתם, השתחרר בדרגת תת אלוף, ובדרגתו משרתים בשרות פעיל לא פחות מ- 250. בנסיבות אלה הסיכוי הריאלי להשבתו לשרות פעיל שואף לאפס
מסכים וחבל שכךהסטוריאחרונה
בתקווה שהגורמים הרלוונטיים הבינו זאת, מוטב מאוחר מלעולם לא, נשאר לקוות שאחרי הבחירות ימנו סוף סוף רמטכ"ל שיבין שאינו יו"ר וועד העובדים של גנרלי הקונספציה, אלא מישהו שבא לנער את המערכת. ככזה הוא יחפש את הקצינים ההתקפיים ובעלי החזון להחליף את משובטי אוסלו במערכת.
השפעתה ההרסנית של וועדת חקירה לאסון מירוןhamedinai
למה? כי הם ראו איך הוועדה הזו הצליחה להטיל אחריות אישית חד-צדדית על נתניהו – למרות שהוא לא היה אחראי ישירות כלל – והמסקנות האלה דווקא מצאו חן בעיניהם. הם הבינו שזה כלי יעיל: להקים ועדה "ממלכתית", להפוך אותה למכונת האשמות נגד ראש הממשלה, ואז להשתמש בה כנשק פוליטי.
הוועדה של מירון נכשלה בצורה מביכה ומגוחכת כשהטילה אחריות אישית על נתניהו. הרי ברור שיש דרג אחראי ישיר: מפקד האירוע במשטרה. אפשר ללכת דרגה אחת אחורה – למפכ"ל. אפילו שתי דרגות – לשר לביטחון הפנים – זה כבר מתחיל להיות מוגזם. אבל שלוש דרגות אחורה, עד ראש הממשלה? זה כבר הזוי לגמרי. ובכל זאת, הוועדה ה"ממלכתית" הזו עשתה בדיוק את זה, כנראה כדי לרצות את השמאל.
כשמסתכלים על היועצת המשפטית ועל כל ה"ממלכתיות" שלה – מבינים שהמילה "ממלכתי" אצלם הפוכה לחלוטין ממשמעותה האמיתית.
המסקנות של ועדת מירון היו כל כך מופרכות שהן לא עשו רושם רציני על אף אחד.
כשהחונטה הזו ראתה שהציבור לא קונה את הבלוף, הם ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו – כי הם היו אלו שנפגעו הכי קשה באסון מירון. אבל גם זה לא עבד; החרדים לא נפלו לזה.
ואז, כנראה, נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת המרכזית, אז קשה להסית אותם. אבל אם יקרה אסון נורא ביישוב אחד או שניים מקיבוצי עוטף עזה, ואז התקשורת תציג את ועדת החקירה ה"ממלכתית" כגורם אובייקטיבי ומוחלט – אפשר יהיה לייצר זעם ציבורי עצום נגד נתניהו, כזה שגם הוא לא יוכל לעמוד בו.
ולכן ייתכן מאוד שהמודל של ועדת מירון – להטיל את כל האשמה על ראש הממשלה – היה הטריגר שנתן להם את הרעיון המעוות לפתוח את השערים בפני חמאס. הם היו משוכנעים שבסוף, בדיוק כמו במירון, הכול יונח רק על נתניהו.